Over praatjesmakers

Als je graag de fouten van iemand anders telt is hier wat advies: vermenigvuldig het aantal fouten dat je kunt ontdekken met twee. De uitkomst is dan een goede schatting van je eigen fouten.

***

Broeder Biggelaar had moeite om het zijn gemeente naar de zin te maken. Uiteindelijk besloot hij de volgende tekst in het kerkblaadje te schrijven: Na een lange, vermoeiende zoektocht zijn we er dan toch eindelijk in geslaagd om het profiel te schetsen van de juiste dominee. Zo´n dominee is zeer zeker een bijzondere man. Hij preekt altijd precies 20 minuten en gaat dan stil zitten. Hij vecht als een leeuw tegen de menselijke slechtigheid, maar doet niemands gevoelens pijn. Hij begint zijn werkdag altijd om 7 uur en werkt onvermoeibaar door tot laat in de avond . Hij geeft elke week 100 Euro weg aan de kerk en schrijft altijd een vette cheque als er een goed doel voorbij komt. Hij is pas 26 jaar en vol vuur, maar preekt al 40 jaar en kan putten uit zijn eindeloze ervaring. Hij is lang, maar ook kort. Dik en dun, krachtig, makkelijk in de omgang en altijd bereid tot een uitgebreid praatje na de dienst. Iedereen is welkom. Hij heeft een bruin oog en een blauw en zijn haar is kort, netjes geknipt, maar valt soms ook golvend in grote lokken naar achteren. Een machtig gezicht. Hij is voortdurend bezig met jeugdwerk en besteedt al zijn tijd aan het bezoeken van bejaarden.

En dan die glimlach… Fantastisch gewoon. Hij lacht voortdurend en heeft een geweldig gevoel voor humor, wat hem helpt om zich elk moment volledig in te zetten voor het welzijn van Gods schaapjes. Hij bezoekt dan ook iedere dag getrouw de leden van zijn gemeente, is altijd bezig met evangelisatieprojecten in achterstandswijken en is de hele dag op kantoor aanwezig, zodat iedereen hem kan spreken. Het is iemand die altijd de juiste antwoorden heeft. Kortom, een ware rots in de branding.
Wie heeft de Heer nog nodig met zo´n geweldige man?

***

Dr.MacLean herinnert zich hoe hij eens werd rechtgezet toen hij aan het roddelen sloeg en dingen doorvertelde aan een vriend die daar niets mee te maken had. Zijn vriend pakte de Bijbel en las hem voor uit Deuteronomium 13:14: `Als u ooit hoort… controleer dan eerst de feiten om te zien of het gerucht waar is. Als u ontdekt dat het waar is en dat werkelijk zoiets vreselijks is gebeurd in één van de steden die de HERE u heeft gegeven…` Toen vroeg zijn vriend hem: Èn? Heb je de feiten gecontroleerd? Is het waar? Is er werkelijk zoiets vreselijks gebeurd?`
Dr MacLean antwoordde dat hij niet met zekerheid kon zeggen of het ook werkelijk zo gegaan was en dat hij niet de minste moeite had gedaan om het geval te onderzoeken, zoals Gods Woord hem hier gebood te doen. Het leek hen dan ook maar beter om over iets anders te praten…
Roddelpraatjes zijn als modder op een schone, witte muur. De modder gaat er uiteindelijk wel af, maar er blijft altijd een vieze plek achter. Zoals iemand zei: “Roddelen is oorvervuiling.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier