Over geloof en gevoel

Geloof heeft met gevoel in eerste instantie niet zo veel te maken. Natuurlijk zijn er een heleboel prachtige gevoelens aan het geloof verbonden. Gevoelens van hoop en een vaak overweldigende vrede. Maar de basis van het geloof is niet het gevoel. Ons huis van geloof wordt zorgvuldig opgebouwd op het fundament van Gods Woord.

Als wij ons geloof vastkoppelen aan onze gevoelens betekent dat in feite dat ons geloof afhangt van hoe we ons voelen en dat is een uiterst onstabiele en onzekere fundering voor iets dat met onze eeuwige vrede te maken heeft.
Geloof staat ver boven het gevoel. Geloof rust op niets anders dan het woord van God. Als wij vertrouwen dat God ook werkelijk zal doen wat Hij in Zijn Woord heeft beloofd, hoe moeilijk de directe omstandigheden misschien ook zijn, ontspruiten ook de gevoelens van rust en vrede aan de kale takken van onze levensboom.

Het is niet altijd even makkelijk om vol vertrouwen een duistere dag binnen te stappen en met overtuiging te zeggen dat je weet dat God ook uit deze moeilijke situatie hemelse honing zal voortbrengen. Maar moeilijkheden in het leven voor God zijn het voedsel waarmee ons geloof wordt opgebouwd en wordt gevormd.

Durven wij ons in rust over te geven aan de hemelse handen van onze liefhebbende God, die volgens Zijn eigen Woord, niets dan goed voor onze levens in gedachten heeft?

En natuurlijk zijn problemen niet de enige bouwstof voor ons geloof. Door tijd te nemen voor het Woord zelf en het te overdenken en toe te passen op onze eigen levens, groeien wij snel en wordt ons geloofsleven vruchtbaar en gezond.

Ken jij God als een liefhebbende Vader die telkens weer klaarstaat voor Zijn kinderen en voor wie niets teveel is om je van Zijn liefde te overtuigen? Laat je geloof stralen zodat je de vredevolle vruchten van de hemel in je leven mag plukken en een zegen mag zijn voor de wereld om je heen.

Naar een artikel van George Müller.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier