Klein maar fijn

Denk niet alleen aan uw eigen belang, maar ook aan dat van anderen. -Filippenzen 2:4

Er was eens een arme oude man die elke dag kilometers ver liep om de traptreden die een heuvel op voerden te onderhouden en te herstellen. Hij deed dat zodat de heuvel makkelijker te beklimmen was voor bejaarden en invaliden. Menigeen dacht dat er iets niet helemaal in orde was in zijn bovenkamer en vonden het maar een rare snuiter, maar hoe zag de Heer deze eenvoudige man, zo trouw in zijn kleine werk dat hij deed uit liefde voor zijn medemens? Het is goed denkbaar dat deze man op de dag dat de Heer Zijn beloningen aan ons uitreikt een grotere kroon krijgt dan de wereldleiders die met hun macht en geld naam en faam maakten.

Als je een struikelblok uit de weg haalt voor je broeder en een kreupele de trap op helpt, laat dat zien dat je naar Jezus geluisterd hebt.

‘Doe de groeten aan Apelles, die zo duidelijk heeft bewezen van Christus te zijn.’
–  Romeinen 16:10.

Over Apelles is verder niets bekend. Het is genoeg om te weten dat hij Jezus diende, ofschoon hij door niemand opgemerkt werd en altijd stilletjes zijn gang ging, maar hij liet zien dat hij Jezus volgde.

Jij zoekt naar grote daden waarmee je veel roem zult oogsten! Misschien is er heel veel te doen in je omgeving waarvan jij denkt dat iemand met minder ambitie dat maar moet opknappen, maar een heleboel onbelangrijke, alledaagse verantwoordelijkheden kunnen bij elkaar opgeteld worden en blijken dan groter te zijn dan één enkele opvallende prestatie. God bekommert zich net zoveel om de kleine taken die vervuld moeten worden als om enorme daden.

Als je een Apelles bent maak je Jezus blij! Zorg goed voor je kleine lapje grond aan de weg, waar je nauwelijks erkend wordt door de wereld, maar waar “de Heer je een taak heeft gegeven” en aan die taak moet je alles geven, het beste wat je hebt.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier