In wiens handen?

Een basketbal is in mijn handen misschien €10 waard. Maar in de handen van Michael Jordan is diezelfde bal al snel een paar miljoen waard. Het hangt er dus van af wie die bal vasthoudt.

Een voetbal in mijn handen kost niet meer dan €6. Maar als dat de bal is van Pelé, Messi of Johan Cruyff wordt er al snel €20 miljoen voor neergeteld. Het hangt er dus van af wie er met die bal speelt.

Om over een tennisracket maar helemaal te zwijgen. In mijn handen is dat ding waardeloos en staat het alleen maar in de weg. Maar in de handen van Roger Federer is het de weg naar vele titels, rijkdom en faam.

En zo gaat het maar door.

Een stok in mijn handen zal hoogstens een straathond wegjagen, maar een stok in de handen van Mozes scheidt de Rode Zee. Met een slingertouw in mijn hand doe ik mijzelf pijn, maar in de handen van David werd het de redding van het koninkrijk.

En tenslotte…
Spijkers in mijn handen kunnen een schilderijtje aan de muur hangen, of misschien een vogelhuisje in elkaar timmeren. Maar spijkers in de handen van Jezus openen de deur naar de eeuwigheid.

Telkens weer blijkt dat het er om gaat in wiens handen het ligt. En dat geldt ook voor onze eenvoudige levens.

Stress, angst, zorgen… ze omringen ons als vliegen rondom een open pot honing, maar hoe anders is het als Jezus ons vasthoudt. Dan worden wij een parel in Zijn ogen. Als Hij ons vasthoudt mogen wij er op vertrouwen dat Hij iets geweldigs met ons gaat doen. Hij draagt onze lasten, leidt onze wegen en vergeeft ons onze zonden. Als Jezus je vasthoudt komt er muziek uit je hart, dan gaat alles stralen.

Vind je dat maar niks en houd je toch liever je eigen leven vast?

Dat kan natuurlijk ook. Dat mag, maar het is maar zeer de vraag of de muziek die je voortbrengt de moeite waard is, en er zullen niet veel mensen zijn die enthousiast met je meezingen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier