Hij weet het

Hij houdt van u en zorgt voor u. -1 Petrus 5:7

Uit: Streams in the Desert

Vroeg in de ochtend ging de telefoon. Er was een echtgenoot, tevens vader, gesneuveld in de oorlog. Ik kende dat gezin; de vrouw was een Schotse en ze hadden vier jonge kinderen. Zij was een gelovige vrouw. De hele weg naar haar huis vroeg ik God om mij de juiste woorden te geven om haar het nieuws te vertellen. Toen ze de deur open deed keek ze direct wantrouwig. “Dominee, wat doet u hier zo vroeg? Is mijn man dood?” Ik zei: “Ja, hij is dood.”

Terstond liep ze naar de kleine eetkamer en riep haar kinderen bij zich. Een meisje zei: “Mammie, is pappa dood?” En ze begonnen allemaal te snikken toen de mamma zei: “Ja, ze hebben hem gedood.”

Alles wat ik kon doen was met hen mee huilen. Na een tijdje keek de vrouw op en zei: “Dominee, denkt u dat God hier van weet? Kan het Hem iets schelen?”

 

Misschien denk je wel dat dit raar is voor een Christen om zoiets te zeggen. Maar hebben we allemaal niet ooit een zware tijd gehad met slapeloze donkere nachten waarin we gehuild hebben en hebben uitgeroepen naar God? Terwijl ik daar met mijn mond vol tanden stond bij het zien van zoveel leed, herinnerde ik me dat Jezus Zelf een dergelijke avond doormaakte en dat Hij in Zijn ellende uitriep: “Mijn God, Mijn God, waarom moet ik deze last toch dragen?”

Ik ben zo blij dat Jezus dat ook meemaakte, want nu kon ik met overtuiging tegen het Schotse vrouwtje zeggen: “Ja, Hij weet ervan. Weet je nog, in de Bijbel, waar Hij aan het kruis hing en zei: “Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?”

Maar wij weten nu wel beter. God had hem niet verlaten, maar hielp hem de dood te overwinnen. Drie dagen na de kruisiging was de verrijzenis, en zo zullen ook wij het duister van de nacht eens de rug toekeren.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier