Een oude sjaal

   Och Here, U blijft voor altijd dezelfde! Uw troon staat vast van generatie op generatie. Klaagliederen 5:19

De belofte van God die tot ons roept vanuit de storm en de mist van de twijfel, Och Here, U blijft voor altijd dezelfde. Het eeuwige morgenlicht zal gaan stralen. Wij die vertrouwen op Jezus zullen verzadigd worden met de goedheid van Zijn huis.

De gebroken harten worden geheeld, de wonden verbonden en genezen, en het aardse leed zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Jezus heeft het gedaan en Hij blijft voor altijd dezelfde.

***

     Iemand bezocht eens het huis van een rijke man die fortuin had gemaakt met het ontginnen van een mijn. De welgestelde man leidde zijn bezoeker door het prachtige huis met de grote ramen die uitzicht gaven op de schitterende, goed onderhouden tuin en langs kamers met het beste meubilair en de kleurigste tapijten die er op de markt te vinden waren.

Maar toen ze in een eenvoudig ingerichte studeerkamer aankwamen veranderde de uitdrukking op het gezicht van de rijkaard. De tevreden glimlach gleed van zijn gezicht en hij zei met een zachte stem en een serieuze gelaatsuitdrukking: “Dit is de belangrijkste plaats van mijn huis.”

De bezoeker fronste zijn wenkbrauwen. “Deze kamer?”

Er stond niets anders dan een eenvoudig, ruwhouten bureautje met een stoel en een gammel kastje. “Ik begrijp het niet.”

 

“Ik ben niet altijd zo rijk geweest,” antwoordde de rijkaard. “Maar ik trek me graag terug in deze kamer zodat ik nooit zal vergeten waar ik vandaan kom. Mijn aardse en tijdelijke rijkdom is mij gegeven door de voorzienigheid. Daar staat mijn huis vol van, maar de rijkdom die werkelijk van waarde is, de rijkdom die God mij gegeven heeft, is te vinden in deze kamer.”

“Kunt u me dat uitleggen?” vroeg de bezoeker.

De rijke man wees naar een klein houten kistje op zijn bureau. “Daar zit het kostbaarste goed in dat ik op deze aarde bezit.”

De bezoeker staarde er met grote ogen naar en kon haast niet wachten tot de rijke man het kistje open deed. Hij verwachtte fonkelende diamanten te zien, parels, of andere edelstenen van grote waarde.

Maar toen het kistje werd geopend zat er niets anders in dan een oude, versleten blauwe sjaal.

“Een sjaal? En nog wel zo’n oude?”

“Het was de sjaal van mijn moeder,” antwoordde de rijke man. “Zij droeg deze sjaal altijd om haar hals, zo lang als ik haar heb gekend. Toen zij kwam te overlijden en mijn broers en ik de erfenis moesten verdelen, was deze sjaal het enige wat ik wilde hebben. Die sjaal vertegenwoordigde mijn moeder. Toen ik zelf nog een arme sloeber was en nauwelijks iets had om mij mee warm te houden, droeg ik deze sjaal om mijn nek. Moeder stond naast me, en haar aanwezigheid heeft me op het juiste pad gehouden. Zij heeft me altijd de weg naar de hemel gewezen en daar in Gods rijk wacht ze op mij en ik zal haar weer zien op die geweldige dag als ook ik de reis naar het hemelrijk mag ondernemen.”

Jezus staat ook naast ons. Hij heeft ons de sjaal van Zijn Woord gegeven, en het gewaad van rechtvaardigheid. Waar we ook zijn, wat we ook meemaken, wij staan nooit alleen. Immanuel, Jezus Christus, Gods zoon is met ons.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier