Het was dus onkruid

Broeders en zusters, als iemand op iets verkeerds wordt betrapt, moet u, als mensen die door de Geest geleid worden, hem vriendelijk terechtwijzen. Vergeet niet dat u zelf ook in de verleiding kunt komen iets verkeerds te doen. U moet elkaars moeilijkheden en problemen dragen, dan voldoet u aan de wet van Christus. Wie zich te belangrijk vindt om dat te doen, misleidt zichzelf. Ieder moet zijn eigen werk nuchter beoordelen. Als het goed is, mag hij er voldoening van hebben, maar hij hoeft zich er niet op te laten voorstaan. Galaten 6:1-4

Eens lag er een zaadje in de grond verscholen dat rap begon te spruiten. “Welnu,” aldus de kiem, “Als wat kom ik nu straks naar buiten?”

“Ik wil geen lelie zijn, want lelies zijn hautain, zo trots en koud. En ook de roos wil ik niet worden, zo schreeuwerig en bovendien wordt die snel oud.

Een viooltje dan misschien? Nee, dat wil ik ook niet zijn. Die zijn te donker en echt veel te klein. Ik wil graag behoren tot de bloemen die er echt toe doen, en die belangrijk zijn.

Het zaadje leek wel wat op bepaalde mensen die we allemaal wel eens ontmoeten. Kieskeurig, trots en kritisch over alles, altijd klaar om in een ander hart te wroeten. Aanmerkingen op dit of dat, op werk of op de buren; die ruikt niet goed en kijk eens naar de kleuren op die muren.

Maar dat zet geen zoden aan de dijk, want zo haal je anderen alleen maar door het slijk. Zo was dus dat zaadje ook, dat met een trotse lach, alles bekritiseerde wat ze zag.

Maar toen, eens op een mooie dag in mei, ontwaakte onze kiem en was ze waarlijk vrij. De grond ging open en daar stond die arrogante spruit… De tuinman schreeuwde in frustratie: “Die plant, die gaat er uit…

Op onkruid zit geen mens te wachten, want zo’n plant doet niet veel om deze wereld te verzachten.”

Er is maar één Persoon op deze aardbol geweest die geen fouten had. ‘Hij heeft beloofd u zover te brengen dat u zonder gebreken en vol blijdschap voor zijn schitterende troon komt te staan.’ -Judas 24

Tot die tijd, laten we liever ‘bloemen’ zijn dan ‘onkruid’ in deze beeldspraak.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier