Het kapotte orgel

Ergens in een afgelegen dorpje in Zwitserland stond een prachtige kerk. De kerk was niet alleen geliefd vanwege haar fraaie architectuur, met zuilen en prachtige gebrandschilderde ramen, maar vooral vanwege het prachtige kerkorgel. Nergens was het geluid zo zuiver als in deze kerk.

Maar op zekere dag kwam er een kink in de kabel. De zuilen waren nog steeds even mooi en de ramen schitterden nog altijd met het hemelse licht dat er door naar binnen scheen, maar het orgel deed het niet meer. In plaats van die overweldigende tonen van de gewijde muziek die over de omringende velden golfden was er niets dan een onaangename stilte.

En niemand die precies wist hoe dat orgel gemaakt moest worden. Er kwamen experts aan te pas uit alle uithoeken van het land en er werden zelfs mensen ingeschakeld uit het buitenland.

Die mensen kregen het orgel wel weer aan de praat, maar de tonen waren toch niet zo zuiver als ze eerst waren geweest, en in plaats van de Schepper te verheerlijken was het nu alsof de lucht vervuild was met onzuivere klanken.

 

Uiteindelijk kwam er een oude, sjofel geklede man bij de kerk die de koster vroeg of hij niets eens even mocht kijken naar het orgel. Eerst vond de koster het maar niets. Die man zou toch zeker niet kunnen doen wat zelfs de beste orgelreparateurs niet voor elkaar konden krijgen. Maar uiteindelijk mocht de man dan toch aan het werk.

Hij werkte twee dagen onafgebroken aan het orgel en de koster begon zich al zorgen te maken dat het orgel nu wel helemaal stuk zou zijn.

Maar toen, op de derde dag, weerklonken opeens de zuiverste en schoonste klanken uit het orgel en rolden de liederen weer over de velden. Het orgel was gerepareerd.

Hoe kon het, dat deze eenvoudige man zoveel meer wist dan de experts? De man antwoordde eenvoudig: “Ik heb dit orgel vijftig jaar geleden gebouwd. Ik weet precies hoe het moet.”

God heeft ons ook gebouwd.

De wereldse experts weten wel het een en ander, maar ze weten nooit genoeg. Alleen God kan de zuiverste tonen weer uit je leven laten klinken als je je bij Hem terugtrekt na een moeilijke dag wanneer het lied even lijkt te zijn verdwenen.

Zij die hun hoop op de HERE hebben gevestigd, zullen hun krachten weer terugkrijgen. Zij stijgen op met vleugels als van arenden; zij zullen voortsnellen, maar niet moe worden; zij zullen wandelen zonder uitgeput te raken.
Jesaja 40:31

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier