Gods vooruitziende blik

U zag mij al toen ogen mij nog niet konden zien. Elke dag van mijn leven stond toen al in Uw boek opgeschreven.Wat betekenen Uw gedachten veel voor mij, mijn God. Zij zijn ontelbaar. (Psalm 139:16,17 Het Boek)

Er is nooit iemand geweest die zo getrouw was, zo attent, zo vooruitziend als Jezus. Het was Zijn gewoonte om gebeurtenissen lang tevoren te zien aankomen. Hij was de discipelen dan ook altijd heel wat stappen voor.

Zo gaf Hij eens een vrouw een groot compliment omdat ze Hem ‘van tevoren’ balsemde.
Toen Hij Zijn discipelen vooruit stuurde om het Pascha maal klaar te maken stond hen al een bovenzaal te wachten; kant-en-klaar ingericht voor de gelegenheid. Toen de discipelen terugkwamen van de visvangst had Jezus al een vuurtje gestookt aan de oever van het meer.

Hij had het al helemaal uitgedacht. Zo was Hij zijn tijd altijd ver voor. En dat is Hij ook vandaag nog steeds. Zo denkt Hij al aan de ochtendklusjes voordat jij je ogen open hebt gedaan; Hij staat al klaar als jij nog slaapt.

Hij denkt ver vooruit op je levenspad.Na de verrijzenis waren de discipelen volkomen in de war; de weg zag er duister uit. Maar de engel zei: “Zie Hij gaat voor u uit naar Galilea. Daar zult u Hem ontmoeten.” Hij loopt altijd voor ons uit, denkt vooruit, maakt alles gereed.

Hou dit vers voortaan bij de hand, denk er vandaag ook aan: “Laat uw hart niet bezwaard worden, want waar Mijn Vader woont zijn vele huizen. …Ik ga er nu heen om alles voor u in orde te maken…” (Johannes 14:1,2)

Hij is daar buiten in de wereld mee bezig. Hij zal voor je uit lopen. Hij zal je naar de plek van bestemming brengen en daar zul je alles vinden wat je nodig hebt. Je zult Zijn inzicht ontdekken, Zijn toezicht, en Zijn attente blik. Je kunt Hem niet altijd zien, maar je kunt op geloof in het donker lopen als je weet dat Hij je ziet, en onderweg kun je zelfs zingen, ook al is de nacht nog zo zwart.

Naar een artikel van John Macbeath

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier