God riep: ‘Adam, waar ben je?’

Uit: The Beautiful Life

Luister, luister, o ziel naar de stem van God die tot ons spreekt met de melodieën van hemelse muziek. Wees stil in de zachte bries van de koele morgenwind en hoor de stem van de Redder die vraagt: “Mijn kind, waar ben je?”
God wil met je spreken.
Buig je voorover en luister naar de bloemen, naar het gras en naar de bomen. Allemaal vertellen ze je over die grote liefde van de Schepper.

En dan is daar de melodie die klinkt uit de tedere keeltjes van de vogels, het burlend hert en het zoemen van de honingbij. Zelfs de sterren spreken er over en het is telkens dezelfde boodschap: “De Schepper leeft.”
God zoekt naar Zijn kinderen. God wil met een ieder van ons spreken.

 

 

 

Hoor je Zijn stem?
Het kabbelen van de bergbeek om je hart zuiver af te stemmen en zing dan mee met de hemelse symfonie van God en laat je hart zich vervullen met die diepe vrede die alle verstand te boven gaat.

Want Gods stem is overal en altijd te horen. Zelfs in de storm, als de donder rommelt en de bliksem het hemelruim verlicht zegt God op de juiste tijd: ‘Kalm, wees rustig.’ En dan gaat de wind liggen, de angstaanjagende golven bedaren en zoals in de Bijbel staat: “Op het water was zelfs geen rimpeltje meer te zien.”

Zet de ramen wijd open. Laat de schoonheid en de glorie van God binnen stromen, zodat die wonderlijke vrede die sluimert in het hart van de Schepper ook ons hart mag beroeren in de morgenstond, op het heetst van de dag en in het duister van de nacht.

“Mijn kind, waar ben je?”

Ik ben hier Vader. Ik heb U lief.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier