Geef het niet op

Gelukkig wist ik zeker dat de goedheid van de HERE mij zou redden.
-Psalm 27:13

Als je beproevingen ondergaat en tegenslag na tegenslag ondervindt zakt de moed je soms gewoon in de schoenen. Natuurlijk weet je al dat God wil dat je het niet opgeeft, maar zo eenvoudig is dat niet, vooral als je onder je lasten dreigt te bezwijken.

Wat doe je als je fysiek haast flauwvalt? Dan kun je niets doen. Dan word je gedwongen om met alles waar je mee bezig bent op te houden. Je wordt slap en zwakjes en je hebt dan een sterker iemand nodig die je opvangt. Dan leun je met je hele gewicht op die persoon. Je leunt, je rust, je blijft stil liggen en je hebt vertrouwen.

Zo is het ook geestelijk. Wanneer je in de verleiding komt om er bij neer te vallen tijdens beproevingen moet je even niets doen. Gods boodschap is dan niet: “Wees flink en houd moed,” want Hij weet dat we helemaal geen kracht hebben. Maar Hij spreekt die zoete woorden: “Wees stil en weet dat Ik God ben.”

Hudson Taylor was zo zwak tijdens de laatste maanden van zijn leven dat hij aan een dierbare vriend schreef: “Ik ben zo zwak dat ik niet meer kan schrijven, ik kan mijn Bijbel niet meer lezen, ik kan niet eens meer bidden. Alles wat ik kan is stilletjes in Gods armen liggen als een klein kind, en vertrouwen.”

Deze trouwe man van God met al zijn geestelijke kracht kwam op een plaats van fysiek lijden en fysieke zwakte waar hij enkel stil kon blijven liggen en vertrouwen moest hebben. En dat is alles wat God van je vraagt; van jou, Zijn dierbare kind, als je bezwijkt in de hete vuren van beproevingen. Probeer niet flink te zijn. Wees stil en weet dat hij God is en je zal ondersteunen en je er doorheen zal slepen.

Wees sterk en wacht op de HERE. Laat uw hart sterk zijn en krachtig door altijd op de HERE te wachten.
-Psalm 27:24

Wacht op de Here,
Hij heeft je nooit gefaald in het verleden.
Zal Hij dan gaan
en je achterlaten in het heden?

Integendeel, Je blijft geborgen
Onder hemels’ vleugels
Leg je hart dus in Zijn hand
En geef Hem toch alle teugels

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier