Eeuwige liefde

Door Lilia Potters

Zodra ik weer op het Internet zat en mijn post na kon kijken zag ik tot mijn schrik dat mijn mailbox overstroomd werd door tientallen boodschappen die zich opgestapeld hadden tijdens mijn reis van het Midden-Oosten naar Europa. Met tegenzin begon ik de spam te scheiden van de echte boodschappen, en terwijl ik alles aan het controleren was stuitte ik op een briefje van iemand van wie ik lange tijd niets gehoord had. Wat had zij me te vertellen?

“Drie weken geleden hebben ze kanker bij me ontdekt. God zij dank is het nog niet uitgezaaid. Ik zal binnenkort opgenomen worden voor een operatie. Ik wou dat je naar het ziekenhuis kon komen. Ik moet er een week blijven. Ik ben niet bang voor de operatie, maar ik maak me wel zorgen. Toen ik voor het eerst hoorde dat ik kanker had, voelde ik me verraden. Ik vertrouwde altijd op mijn gezondheid en toen kwam ik er opeens achter dat ik ziek was. Ik was zo teleurgesteld en verdrietig. Gelukkig is de ziekte nog in een vroeg stadium ontdekt.”

Ik was diep geroerd dat deze lieve vrouw mijn steun zocht in haar tijd van nood, maar het zou toch zeker nog een paar weken duren voordat ik weer terug zou komen, dus schreef ik een brief naar een vriendin en vroeg haar om deze vrouw op te zoeken en haar tot steun te zijn. Ik e-mailde de vrouw zelf ook en legde haar uit dat ik er nog niet was, maar dat ik een vriendin die zij ook kende, had gevraagd om contact met haar op te nemen. Ik verzekerde haar dat ik voor haar zou bidden.

Toen ik bijna een maand later weer thuiskwam hoorde ik dat mijn vriendin de vrouw inderdaad vlak na de operatie had opgezocht. Het was niet makkelijk geweest. Ze was bijna overleden als gevolg van postoperatieve complicaties. Toen ik haar belde vertelde ze me hoeveel goed het bezoek van mijn vriendin haar had gedaan; alleen al het feit dat er iemand was gekomen betekende veel voor haar.

“Het leek wel alsof er een engel bij me op bezoek was,” zei ze. Ook al was de strijd om haar gezondheid nog niet voorbij, toch bedankte ze ons vanuit het diepst van haar hart voor onze gebeden en vroeg ze ons om haar thuis op te zoeken.

 

Om dit bezoek wat extra kleur te geven maakte ik een kaart voor haar met wat Bijbelverzen over Jezus, de Grote Geneesheer, die tijdens Zijn verblijf op aarde “overal rondging en goed deed en iedereen die ziek was genas!” Toen ik erover dacht wat ik moest schrijven, vloeiden de woorden moeiteloos uit mijn pen. Het leek mij dat Jezus Zelf Zijn liefde en bezorgdheid voor deze vrouw graag wilde uiten en de boodschap die Hij me voor haar gaf eindigde met een kort gebed dat ze zelf kon bidden.

Toen we bij haar thuis waren, vertelde ik haar dat ik een aanmoedigende boodschap voor haar had ontvangen en dat ik hoopte dat ze het niet verkeerd op zou nemen als ik hem aan haar doorgaf.

“Ook al ben ik geen Christen, toch hou ik best wel van Jezus,” zei ze. “Wanneer ik me zorgen maak of als ik me niet goed voel, dan luister ik naar een beroemde zanger die twee gebeden opgenomen heeft, een voor Pasen en een voor Kerstmis. Wanneer ik naar het paasgebed luister, dat vertelt over de kruisdood en de verrijzenis van Jezus, wordt mijn hart met vrede gevuld.” Toen ze de envelop met mijn kaart erin opende en de boodschap van Jezus begon te lezen, kwamen er tranen in haar ogen.

Toen ik haar weer zag zei ze dat ze de hele boodschap overgelezen had en dat ze het gebed gebeden had. “Ik werd van binnen helemaal met vrede vervuld,” zei ze. “Nu heb ik geaccepteerd wat God in mijn leven heeft gedaan en ik weet nu dat alles goed met me zal gaan.” We praatten nog wat en kwamen allebei tot de conclusie dat het enige wat er in het leven toe doet is dat we in God geloven en Hem liefhebben en dat we Zijn woorden moeten ontvangen. Hoe anders zou alles zijn in onze ellendige wereld, waar barrières tussen volkeren en godsdiensten groter zijn dan ooit tevoren, als we elkaar tegemoet konden komen en bruggen naar elkaar toe zouden bouwen, als we ons konden concentreren op wat echt belangrijk is; liefde voor God en het delen van Zijn liefde met anderen.

God heeft Jezus naar de wereld gezonden om een voorbeeld te zijn van Zijn liefde aan de mensheid. Gods eeuwige, universele liefde is niet veranderd en Jezus Christus, die zowel harten geneest als lichamen, is inderdaad dezelfde gisteren, vandaag en in de eeuwigheid!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier