Een glimlach

Heer, U heeft mij blijdschap in mijn hart gegeven
-Psalm 4:8

Een vrolijk hart geeft een blij gezicht
-Spreuken 15:13

Ik had een vriendelijke lach, die lach die gaf ik door.
Aan de postbode, de melkboer, en aan het dameskoor.
Ik gaf mijn lach zo blij als ik maar kon,
en elke keer dat ik hem gaf leek het alsof ik er mee won.

Het zou naïef zijn om te denken dat iedereen die glimlacht ook werkelijk blij is. Je hebt ‘glimlachen’ en ‘grimlachen.’ Onzekere glimlachjes, zelfgenoegzame lachjes, arrogante grimassen, sarcastische grimlachjes, gekunstelde glimlachjes, een satanische grijns, een cynische lach, een kritische lach, een toevallige glimlach, gewoonteglimlachjes, een warme glimlach, een geestelijke glimlach.

Je hebt goede glimlachjes, betere glimlachjes en de beste glimlachjes.

Elke soort heeft zijn eigen waarde. De beste soort glimlach is de soort waar we het meest voor gaan. De ‘beste’ soort gaat het diepste, gaat het langste mee, en bewerkstelligt veel goeds.

De beste soorten glimlachjes zijn niet ‘opgeplakt.’ Ze komen naar buiten omdat ze van binnen zitten. Ze zijn het resultaat van een tevreden, blij en dankbaar hart. De uitdrukking van een innerlijke vreugde, die blijft stralen, dag na dag.

Het is het tevreden en rustige hart waar je een stralend gezicht van krijgt. Wanneer je in je binnenste tevreden bent, zul je kalmte uitstralen. Wanneer de geest tevreden en blij is, komt de glorie door in de blik van de ogen, de aanraking van de hand en de klank van de stem.

Christus is het geheim, de bron, de essentie, het middelpunt en de omtrek van alle ware en blijvende blijdschap.

Als jij naar iemand glimlacht, begint hij er ook mee. En voordat je het weet heb je iets heel moois ontketend, overal waar je je lach hebt gezaaid. Het leven wordt de moeite waard als jij je glimlach schenkt.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier