Diepe wateren

Als u door diepe wateren moet, zal Ik bij u zijn. Als u rivieren moet oversteken, zult u niet verdrinken! -Jesaja 43:2

God maakt geen wegen vrij voor ons voordat wij er aankomen. Hij belooft ons geen hulp voordat wij die nodig hebben. Hij haalt de obstakels niet uit de weg voordat we er in de buurt zijn. Maar als we op het randje van onze nood zijn houdt God Zijn hand uitgestrekt.

Wij vergeten dat steeds weer en maken ons voortdurend zorgen over problemen die we in de toekomst zouden kunnen tegenkomen. Het liefst willen we dat God alvast de weg vrij maakt zodat we helemaal niets met die problemen te maken hebben.

Hij heeft echter beloofd om het stap voor stap te doen, waar het nodig is. Eerst moet je bij het water en de stromen komen voordat je Hem aan de belofte kunt herinneren.

Je krijgt geen genade om te sterven als je nog niet doodgaat. Als dat moment komt, krijg je die genade ook. Je krijgt nu de genade om te leven en de kracht om door te gaan.

Maak je geen zorgen, je bent in Gods handen.
God schermt ons vaak af om ons te helpen, maar vaak kijken we tegen de verkeerde kant van de beschermende haag aan en leggen we Zijn bedoelingen verkeerd uit. Zo verging het met Job (Job 3:23) Satan kende echter de waarde van die haag! Zie zijn getuigenis in hoofdstuk 1:10.

Tussen de bladeren van alle beproevingen zitten openingen waar licht doorheen schijnt. Doornen prikken je niet, tenzij je er tegenaan leunt. Geen doorn kan je prikken zonder Zijn medeweten. De woorden die je pijn doen, de brief of dat mailtje waar je door bezeerd werd, de harde woorden van je beste vriend of vriendin, een tekort aan geld; Hij weet ervan. Hij voelt met je mee zoals niemand anders dat doet en Hij wacht vol spanning af of je op Hem wilt vertrouwen, door dik en dun.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier