Omringd door hemelse handen

En de Here zal u onophoudelijk leiden, in uw behoeften voorzien met goede dingen en u gezond houden, dan zult u lijken op een tuin met voldoende water, een altijd opborrelende bron. -Jesaja 58:11

De Oppermachtige Here is mijn kracht, Hij maakt mij lichtvoetig als een hert en brengt mij veilig over de bergen. -Habakuk 3:19

Ga het nieuwe jaar binnen op je knieën. Het hoeft niet snel, want geloof werkt op het principe van stap voor stap gaan en het gaat niet direct om de hele reis. Die eerste stap is voorlopig genoeg. Haal diep adem, snuif de frisse lucht van een nieuw begin op, en bid om moed zodat je met vertrouwen de eerste schreden in het nieuwe jaar kunt zetten. Wat dat nieuwe, onbekende land van het nieuwe jaar zal brengen ligt vooralsnog verborgen, maar het geeft niet dat we niet precies weten waar de weg naar toe leidt. Wij kunnen onze hand vol vertrouwen in die van onze Herder leggen die rust en vrede met zich meedraagt. En zo, terwijl Hij door het nieuwe jaar loopt, lopen wij veilig met Hem mee, totdat wij aankomen aan het einde van dit jaar.

Maar dan zijn we wel weer een jaar dichter bij dat ultieme einde, op dat glorieuze moment dat wij op de hemelpoort kloppen en wij de tedere glimlach van onze Verlosser mogen aanschouwen die tot ons zegt: “Welkom, goede en betrouwbare knecht. Ook jij mag delen in mijn vreugde.” *

Wat een wonder dat wij dag in dag uit met onze Heiland mogen lopen, die letterlijk naast ons loopt.

Letterlijk?
Absoluut, ook al kunnen we het met onze fysieke ogen nog niet zien. Er zijn verschillende getuigenissen bekend van bergbeklimmers die zich tijdens de gevaarlijkste momenten van hun tochten op onverklaarbare wijze omringd voelden door een troostrijke, beschermende aanwezigheid. Als deze mannen in de geest hadden kunnen zien zoals de dienstknecht van Elisa dat deed, hadden ze hetzelfde gezien als deze man: “En de Here opende de ogen van de jongeman, zodat hij kon zien hoe de berghellingen wemelden van de strijdwagens en paarden van vuur rondom Elisa. “ *

Hoeveel te meer denk je dat Gods engelen rondom jou, een bergbeklimmer voor God, zullen staan. Als kinderen van God zijn wij niet voorbestemd voor een gemakkelijk leventje en de weg leidt soms langs gevaarlijke afgronden en over koude toppen, maar altijd samen met de Herder die ons nooit verlaat of verloochent.

*Mattheüs 25:23
*2 Koningen 6:17

 

 

 

Zeil verder

O zeeman van de tijd, een nieuwe oceaan ligt weer voor ons. Fris en schuimend slaat het spetterende water ons om de oren terwijl we uitvaren, en omdat wij al heel wat zeeën doorkruist hebben weten we heel goed wat we kunnen verwachten op deze nieuwe oceaan. Ongetwijfeld staan ons stormen te wachten, net als de stormen die we hebben doorstaan op de uitgestrekte wateren die nu achter ons liggen.

Maar we zijn er klaar voor en we kijken er zonder vrees naar uit. Wij hebben tenslotte al zoveel meegemaakt. De striemende regen, de huilende wind en het duistere water boezemen ons geen angst in, want onze Hemelse Kapitein staat aan het roer.

Maar er staan ons natuurlijk niet alleen stormen te wachten. Er komen ook prachtige warme dagen aan, dagen waarop de wind gaat liggen en de zee misschien zelfs wel verandert in een adembenemend schone vlakte van stil glas. Of dagen met een aangenaam briesje waarop dikke schapenwolken langzaam voorbij trekken en wij snel door het schuimende water schieten.

Maar wat er ook komen gaat, ons schip is er klaar voor. Ook dit jaar zullen onze zeilen, de mast en de touwen getest worden, maar ons maakt het niet uit. Wij zeilen moedig verder. Wij zijn niet op zoek naar de beslotenheid van een aardse haven, waar de stormen ons niet kunnen raken en waar angstige zeelui zichzelf proberen te beschermen door voor anker te gaan, nog voordat de eerste storm zich heeft aangekondigd.

Onze haven ligt elders. Onze haven is het hart van God. Wij zijn thuis bij Zijn Geest die over de oceaan zweeft. Wij varen moedig verder over de watermassa waar de lucht samensmelt met de horizon. Ook dit jaar zal iedere storm weer uitmonden in een getuigenis van Gods eeuwige trouw voor Zijn kinderen, want wat er ook gebeurt en hoe hoog de golven ook zullen worden, geen enkel schip dat de oceaan doorkruist met de hemelse Zeeman aan het roer, zal vergaan.

Daarom roepen we dus uit terwijl we aan deze nieuwe reis beginnen: Zeil verder, zeeman van God. Zeil verder.
Nieuwe kusten staan ons te wachten met diepe lessen van geloof, waardoor onze eerbied voor God alleen maar groter zal worden naarmate de reis vordert.

Want wij zijn op weg naar het land waar de zon niet langer ondergaat. Wat de vijand ook dit jaar weer zal proberen te doen, en hoe hoog de schuimende golven ook mogen worden, het komt allemaal goed. Zeilen gescheurd en een krakende mast? Het geeft niet, want door onze Hemelse Kapitein kunnen wij de reis aan. Wij zijn voorbestemd voor die enige haven waar het echt de moeite waard is om ons anker uit te gooien, een haven waaruit we nooit meer hoeven te vertrekken, omdat het de woonplaats is van de Kapitein. Door Hem zijn we verzekerd van een behouden thuiskomst.

Naar een artikel van Dr. Hinson

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier