Het Woord

De Bijbel op de preekstoel mag nooit de plaats innemen van de Bijbel bij ons thuis. Laten we onze Bijbels zelf meer lezen, met meer moeite en ijver. Hoe komt het dat er mannen en vrouwen zijn, goede mannen en vrouwen, die heen en weer geslingerd worden door vreemde en verwarrende doctrines en gedachten? Dat er mensen zijn die sektarisch worden, zich gedragen als de farizeeƫrs en ten prooi vallen aan hun eigen hoogmoed en fanatisme? Ik denk dat het probleem steeds hetzelfde is: Het gemakzuchtig, oppervlakkig en achteloos lezen van Gods Woord.

Een kind van God zou zich dagelijks met de Bijbel moeten bezighouden. Maak het een onderdeel van je dagelijkse bezigheden om een gedeelte van Gods Woord te lezen en erover te mediteren. Verzamel je verse manna elke morgen opnieuw. Ga naar de mijn en haal de juwelen er uit. Kies je eigen tijd en haast je niet. Geef je Bijbel het beste en niet het ongunstigste deel van je tijd. Kom elke dag voor de troon van genade en bezoek de heilige tempel van de Bijbel.

Door dit boek te lezen kunnen we leren . . .

* Wat te geloven
* Wat en wie we zijn
* Wat we moeten doen
* Hoe we gelukkig kunnen leven
* Waar we naar toe gaan
* Hoe we in vrede kunnen sterven

Gelukkig is de mens die een Bijbel bezit! Nog gelukkiger is de mens die hem leest! Het gelukkigst van iedereen is hij die ook nog in praktijk brengt wat hij leest.

J.C. Ryle

Als je op het vers klikt kom je direct op de Bijbelpassage terecht (Vertaling Basis Bijbel)

Psalm 1:1-2

2 TimotheĆ¼s 3:16-17

Psalm 119:97

Jozua 1:8

Job 22:22

Psalm 37:31

Psalm 40:8

Psalm 119:11

Psalm 119:15

Psalm 119:23

Psalm 119:78

Psalm 119:99

Psalm 119:148

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier