Musjes

Geen enkel musje valt op de grond zonder dat je hemelse Vader ervan weet. Dat waren de woorden van Jezus zelf. God kent zelfs het kleinste vogeltje en weet wat er gaande is. Als zelfs de problemen van een vogeltje Hem bekend zijn, hoeveel te meer zorgt God dan voor ons. Elke gedachte is Hem bekend en geen probleem is Hem te klein.

Misschien denk je wel: “Mooi gezegd… maar waarom word ik dan steeds geconfronteerd met al die ellende en tegenslag? Als God er echt is, zoals je zegt en zelfs voor de musjes zorgt, waarom moet ik dan zo zwoegen en ervaar ik zoveel narigheid? Ik begrijp het niet!” Soms kijken we op de verkeerde manier tegen het leven aan.

Wij denken dat een goed leven een leven zonder moeilijkheden behoort te zijn, waar de reis zonder stormen en beproevingen verloopt en wij zonder enige kleerscheuren in de veilige haven aankomen. Niemand houdt van tegenslag, maar ieder mens weet eigenlijk in zijn hart wel dat het zo vaak werkt. Een leven wordt niet gelouterd en verrijkt als er nooit tegenslagen zijn.

Als alles gladjes verloopt kun je de diepe lessen niet leren. Jezus heeft nooit gezegd dat Hij zal zorgen dat er geen moeilijkheden in ons leven zullen voorkomen, maar Hij heeft wel beloofd om in die moeilijkheden naast ons te staan en dat Hij ons er veilig doorheen zal leiden. Daar is geloof voor nodig, iets wat de wereld ons niet geeft. In de wereld heerst de onzekerheid en de angst. Maar de engel die de geboorte van Jezus aankondigde zei juist: “Vrees niet, heb geloof en vertrouw. Er is een antwoord.” Ieder mens kent momenten van twijfel; op het moment dat de problemen je te zwaar worden en je het niet meer ziet zitten, vergeet je al snel dat God toch nog steeds naast je staat en je beschermt. Vaak overheersen de kille stemmen van de ontmoediging, de angst en de twijfel. Maar ook dan leidt Hij ons door het donker altijd weer terug naar het licht. Als geloof en vertrouwen uiteindelijk ons hart weer binnen stromen gaat de duisternis er als een haas vandoor.

God is er altijd en Hij weet het. Hij zorgt voor het musje… en Hij zorgt voor ons. Vertrouw maar op Hem.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier