Geen schatten op aarde

Vlak voor de grote depressie in 1929 gaf een man eens een klein fortuin aan een christelijk goed doel. Toen sloeg de grote depressie in als een bom en de man verloor zijn hele hebben en houden. Een vriend bekritiseerde hem en zei: “Ik had het je nog gezegd. Je had dat bedrag niet weg moeten geven, want dan had je nu nog genoeg geld gehad om opnieuw te beginnen!”

Hij antwoordde echter: “Dat is onzin. Dat geld was ik nu ook kwijt geweest. Sterker nog, het geld dat ik weggegeven heb is in feite het enige geld dat ik nog bezit. Dat heb ik geïnvesteerd in de bank van de hemel en ik zal er rente van ontvangen tot in de eeuwigheid. Door dat geld is het liefdevolle werk van Christus op aarde geholpen.”

De wereld kijkt daar anders tegenaan. In de wereld gaat het om aardse investeringen, wat je hebt en overhoudt nadat je iets uitgegeven hebt. Alles wordt gemeten met aardse maatstaven.

 

Dat is echter een moeizaam werkje dat nogal wat stress met zich meebrengt, want je weet nooit wanneer er iets misgaat en ook je eigen ideeën willen nog weleens verkeerd uitpakken. Daarom zei Jezus: “Maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen” (Mattheüs 6:19)

In deze wereld hebben we geen blijvende stad. We zijn bestemd voor een andere plaats. Onze reis gaat wel door de wereld, maar ons thuis is daarbuiten. We zijn hier een korte tijd om goed te doen en ons voor te bereiden op een ander, beter land. Laten we dus niet proberen om ons hier te vestigen maar ons oog gericht houden op de dingen die eeuwig zijn. Hier, op aarde worden we tegengewerkt en beproefd. Maar dat kunnen we verwachten want we zijn hier vreemdelingen en reizigers en behoren niet toe aan het koninkrijk van de wereld. Blijf dus op gepaste afstand van alles wat haar wortels niet heeft in het Koninkrijk van God. Verwachten? We zijn hier niet geplaatst om een fortuin te vergaren of een grote naam te verkrijgen. Ons doel is onze Vader die in de hemel is te verheerlijken.

James Smith

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier