De wapens van de Geest

Woorden van Jezus

Of je nu een sterk mens bent of juist zwak; of je op dit ogenblik omringd bent door gevaar en problemen of juist de overwinning gevierd hebt; of je te maken hebt met pijn of met vrede, de keuze is altijd hetzelfde.

Je gedachten en waar jij aan denkt zijn je eigen verantwoordelijkheid. Dat is een voorrecht dat Ik de mens gegeven heb, maar tegelijkertijd opent het ook de deur voor de geestelijke strijd.

Waar jij je gedachten op richt is een persoonlijke keuze. Je geestelijke gezondheid en groei hangen direct af van de zaken waarmee je je voed en waar je je op richt. Je kunt er voor kiezen om je te keren naar het licht, maar evengoed kun je je er toe laten verleiden om, terwijl je toch van Mij houdt, te luisteren naar de stem van angst en twijfel en zo een erg negatieve levenshouding aan te kweken.

Dan wordt je rust verstoord omdat je naar het verkeerde kanaal luistert en je je begeeft op een pad dat Ik maar liever de rug zou toekeren.

Het is daarom zo belangrijk dat je je realiseert dat de strijd een geestelijke strijd is. De vijand loopt niet rond in een duidelijk zichtbare rode pyjama en een scherpe drietand, maar hij opereert vanuit de onzichtbare wereld, de wereld van de geest en bestookt je daar vandaan met negatieve gedachten.

De strijd wordt gestreden op het slagveld van de gedachten. Het is in die wereld, dat je moet strijden en waar de overwinning kan worden behaald.

Elk van Mijn kinderen wordt aan deze strijd blootgesteld en moet leren de juiste keuzes te maken om de vijand te overwinnen. Ontmoediging, twijfel en angst zijn stevige wapenen in het arsenaal van de vijand, maar voor Mijn Geest zijn ze geen partij. Door je op Mij te richten verdwijnen de negatieve hersenspinsels als sneeuw voor de zon.

Maar doe je dat ook? Ga je die strijd wel aan of nodig je de leugens liever uit in het huis van je hart om samen met jou gezellig een kop koffie te drinken?

Als je sterk wilt zijn moet je Mijn Woord tot je nemen, er naar luisteren en het volgen. Laat Mijn gedachten binnen, voed je in Mijn velden en drink aan de kalme wateren van Mijn Woord. Niets kan het geloof in de weg staan dat groeit in het hart van iemand die zich vasthoudt aan Mijn Woord en Mijn Geest de volledige vrijheid en ruimte geeft in het leven.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier