Vrede in tijden van duisternis

Rust ten tijde van voorspoed en vrede kent ieder mens. Maar hoe vind je rust in tijden van grote duisternis? Juist dan heb je de rust en de overtuiging nodig dat Ik voor je klaarsta.

Uiteindelijk heeft het te maken met je geloof. Hoe meer je geloof in Mij groeit, des te meer vrede je zult voelen. De vrede die diep van binnen leeft en voor niemand zichtbaar is. Die vrede is je geloof. Dat vertrouwen in Mijn Woord en in Mijn beloften, ook al is er niets zichtbaars om je heen waar je je daadwerkelijk aan kunt vasthouden.

Dat vertrouwen in Mij dat de tand des tijds heeft doorstaan en stapsgewijs is gegroeid. Het geloof dat gevoed is, beschermd en waar voor gestreden is.Maar misschien vind je van jezelf wel dat je geloof helemaal niet zo sterk is en eigenlijk helemaal niet zoveel voorstelt.

Zal Ik je dan toch helpen in tijden van tegenspoed? Natuurlijk wel. Ik laat geen enkel mens die naar Mij uitroept zonder Mijn steun. Ook als je geloof niet sterk is, is het mogelijk om ten tijde van zware levensstormen vol vrede te leven en Mijn krachtige aanwezigheid te ervaren. Want Mijn vrede is bovenal een geschenk dat Ik vrijelijk geef.

Vraag Mij om naast je te staan en om je hart tot rust te brengen. Dan zal Ik het zeker doen. Maar net zoals je je stevig moet vasthouden aan een reddingsboei als je overboord bent geslagen in een zware storm en in het schuimende en kolkende zeewater ronddrijft, zo moet je je ook aan Mij vasthouden. Ik sta altijd klaar om te helpen, ook als je geloof niet sterk is.

Maar als je je geloof zorgvuldig voedt en er zorg voor draagt dat je niet alleen in tijden van duisternis tot Mij roept, maar voortdurend werkt aan en investeert in onze relatie, sta je er toch heel wat beter voor als de problemen aan de horizon verschijnen.

Het is Mijn bedoeling dat je stap voor stap samen met Mij werkt aan je geloof en het sterkt en er in groeit. Geloof is het anker waardoor je schip zelfs in de grootste en
zwaarste stormen stevig en stabiel blijft. Veranker jezelf dus aan Mij door voortdurend met Mij te leven en getrouw tijd met Mij door te brengen. Tijd in gebed en in de studie
van Mijn Woord.

De mens die zich met Mij heeft verbonden kan alles aan en leeft met rust en vrede onder Mijn beschermende vleugelen. Dan zul je de vrede van God ervaren, een vrede die het menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over het hart en de gedachten. Dat is de vrede die Ik aan al Mijn kinderen wil geven.

(Filippenzen 4:7)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier