Tijd voor het Woord

Neem tijd voor de tempel van je hart. Kom tot Mij in de stilte van je binnenkamer en trek de deur naar de wereld even stevig dicht. Tegen Martha zei ik: “Martha, Martha, wat maak je je toch druk! In het leven heb je niet zoveel nodig. Eigenlijk maar één ding en Maria heeft dat ontdekt.” Zij zat aan Mijn voeten en luisterde naar Mijn Woord. En dat kost wat moeite. Maar daar, in de binnenkamer en in

Mijn aanwezigheid smelten je angsten en je zorgen weg. Dan ervaar je dat er een hemelse vrede bestaat die alle verstand ver te boven gaat. Maar dat kan alleen als het levende water tot je hart doordringt. Leer een les van de watervogels. Ofschoon ze dag en nacht bij het water vertoeven worden ze toch nooit nat. Het water dringt nooit onder hun veren door. Bij die vogels heeft dat een belangrijke betekenis en beschermt het hen, maar zo zou het bij Mijn kinderen niet mogen zijn.

Het water van het Woord moet juist door de verenlaag van je ongeloof en wereldse denken heen sijpelen om de genezende en verfrissende uitwerking te hebben. En dat kan alleen als je tijd neemt voor Mij in de binnenkamer van je hart.

Laat Mijn Woord op je inwerken en leg je hoofd tegen Mij aan.

Psalm 1
Gelukkig is de mens die in de wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten. Integendeel, het is voor hem een vreugde te doen wat de Here van hem vraagt, dag en nacht is hij bezig met zijn woord.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier