De oorzaak en de remedie

Uit het boekje ‘De gouden jaren’ 12

Zoals je weet is het in het leven niet een en al rozengeur en maneschijn. Je hebt je portie aan moeilijkheden wel gehad en vaak had je het gevoel dat je er alleen voorstond. Je hebt je weleens afgevraagd waarom Ik sommige dingen heb laten gebeuren, en dat zal Ik eens uitleggen.

Soms kwam het door andere mensen dat je problemen kreeg. Ik kon in zulke gevallen niet altijd tussenbeide komen, want het is iedereen gegeven om keuzes te maken. Ik vind het naar dat sommige mensen daar misbruik van maken en anderen erdoor laten lijden. Het spijt me dat je geleden hebt, vanwege de verkeerde keuzes van anderen en hun gebrek aan liefde.

Ik heb ook toegestaan dat andere problemen op je afkwamen in de hoop dat je erdoor naar Mij zou gaan en Mijn hulp en liefde zou accepteren. Je dacht dat je ieder probleem aankon en voor jezelf kon zorgen, maar dat kon je niet. Soms liet je toe dat Ik je hielp, en soms deed je dat niet. Maar Ik heb je nooit in de steek gelaten. Ik was er altijd bij en Ik wachtte totdat je om hulp zou vragen.

Soms heb je je hart verhard om de pijn en de spanning te kunnen verdragen en je gaf Mij zelfs de schuld van alles, alsof Ik niet van je zou houden. Maar dat heb Ik altijd wel en dat zal Ik blijven doen.

Ik sta nog steeds naast je en Ik wil graag deel uitmaken van je leven. Ik kan je leven weer herstellen als je Mij alle scherven geeft. Ik kan je vragen beantwoorden en je vertroebelde gedachten verlichten.

Praat met Mij als met een vriend, met een broer of hoe je Mij ook wilt zien. In de stilte van je hart zal Ik tot je fluisteren. Als je goed luistert met je hart, zul je Mij horen. Geef Mij de kans Mezelf te bewijzen.

Het is niet per ongeluk wanneer je medeleven voor iemand voelt, het is Mijn hart dat het jouwe aanraakt met de behoefte om te bidden en te helpen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier