Middagmaal met God

Er was eens een klein jongetje dat zo heel graag een ontmoeting met God wilde hebben. Nu woont God niet naast de deur en dat wist dat jongetje wel, dus hij stopte zijn koffertje vol met koekjes en blikjes limonade en toen ging hij op weg. Hij was nog maar een paar straten van zijn huis verwijderd toen hij een oude man op een bankje in het park zag zitten. De man deed niet veel bijzonders en zat gewoon naar de vogeltjes te staren.

Het jongetje besloot alvast een rustpauze in te lassen. Hij ging naast de man op het bankje zitten en opende zijn koffertje. Hij wilde net lekker van zijn limonade gaan genieten toen het hem opviel dat de oude man er erg hongerig uitzag, dus besloot hij hem een van zijn koekjes te geven. De oude man was reuze dankbaar en glimlachte van oor tot oor.

Die glimlach was zo mooi en zo bijzonder dat het jongetje dat nog eens wilde zien en dus besloot hij om hem ook een blikje limonade te geven. En ja hoor, die prachtige glimlach verscheen andermaal op het gezicht van de oude man. Het jongetje was in de wolken. En zo kwam het dat ze daar samen de hele middag op dat bankje zaten, terwijl ze aten en glimlachten, maar spraken deden ze niet. Er werd nog geen woord gezegd.

Tenslotte begon het te schemeren en het jongetje voelde opeens hoe moe hij eigenlijk wel was, dus hij stond op om naar huis te gaan. Maar toen hij een paar stappen in de richting van zijn huis had gezet, draaide hij zich om, rende terug en gooide zich in de armen van de oude man om hem een warme omhelzing te geven. De oude man had toen de grootste en mooiste glimlach op zijn gezicht van de hele middag.

Toen het jongetje even later thuiskwam was zijn moeder verbaasd want zo gelukkig en tevreden had hij er nog nooit uit gezien.

“Wat heb jij vandaag uitgespookt dat je zo gelukkig heeft gemaakt?” vroeg ze verbouwereerd.

“Ik heb met God geluncht,” was zijn antwoord, en nog voor zijn moeder iets kon zeggen ging hij verder: “En moet je horen Moeder, God heeft zo’n geweldig mooie glimlach. Ik heb nog nooit zoiets moois gezien.”

De oude man was inmiddels ook thuisgekomen en ook hij was in de zevende hemel. “Wat is er met jou gebeurd?”, vroeg zijn zoon nieuwsgierig, want zo had hij zijn Vader nog niet vaak meegemaakt.

“Ja, ik heb vanmiddag in het park koekjes gegeten en Cola gedronken met God.” En terwijl zijn zoon er niet begrijpend bij stond voegde hij er aan toe: “Maar ik had niet gedacht dat God zo jong zou zijn.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier