Onder Zijn armen

Naar een artikel van CH Spurgeon

De eeuwige God is uw toevluchtsoord en zijn eeuwige armen ondersteunen u
Deuteronomium 33:27

Wie is onze steun als wij met diepe nood geconfronteerd worden? Er is er maar Een die ons werkelijk kan vasthouden en dat is de eeuwige God die Zijn kinderen nooit verlaat of verloochent. Ook bij een gelovig mens klopt de pijn soms aan de deur en is de verleiding om zich aan de ontmoediging over te geven aanwezig.
Soms komt het door ons eigen onvermogen om zelfs een eenvoudige klus perfect uit te voeren, en soms is het omdat wij geconfronteerd worden met onze eigen tekortkomingen of zonden.

Zulke momenten kunnen verlammend werken en hebben tot gevolg dat wij ons onwaardig voelen om ons bij God terug te trekken. Echt bidden wordt dan welhaast onmogelijk.

En toch zijn er altijd weer die “eeuwige armen” die ons vasthouden. Hoe donker de weg ook mag zijn, hoe slecht je je ook voelt, of hoe diep je ook gezonken denkt te zijn, de armen van Christus gaan altijd net even verder dan de duisternis en zijn telkens net even dieper dan je twijfel, angst of frustratie. Ze houden je vast. Gods redding gaat altijd tot het alleruiterste.

En het betreft natuurlijk ook niet alleen onze inwendige pijn, want heel vaak is er sprake van uitwendig leed, op die momenten dat het er op lijkt dat wij verstoken zijn van iedere vorm van aardse hoop.

Maar dat is niet echt zo. De armen van Christus houden je vast. God is trouw, Hij laat je niet vallen zoals de mens dat soms doet, maar Zijn genade is echt.
Satan doet zijn uiterste best om je er van te overtuigen dat de strijd zinloos is, dat het voorbij is. Dit keer heeft God heeft je de rug toegekeerd. Nu sta je er alleen voor.

Zegt Satan dat? Ja, hij die door Jezus de vader van de leugen werd genoemd denkt dat hij je nu wel te pakken kan krijgen. Maar in hem is geen waarheid en straalt niet het licht van Gods genade. Laat die leeuw maar brullen, want de armen van God blijven je toch vasthouden.

Wat een troost voor ieder vermoeid kind van God. De woorden die God hier gaf zijn een bron van rust en vertrouwen, een belofte voor elke dag, en gevuld met genade en kracht om iedere nood mee aan te kunnen. Zelfs in de dood blijven deze woorden van kracht.

Dus als wij in het midden van de Jordaan staan, zullen we met David kunnen uitroepen: ‘Ik zal geen kwaad vrezen, want U bent met mij.’ Wat er ook gebeurt, waar we ook zijn, de eeuwige armen zijn bij ons. Armen die niet verzwakken, versagen of hun kracht verliezen, want de eeuwige God wordt niet moe of afgemat! (Jesaja 40)

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier