Ik sterk u

Naar een artikel van C.H. Spurgeon.

Wees niet bang, want Ik ben met u. Kijk niet angstig om u heen, want Ik ben uw God. Ik zal u kracht geven en u helpen, Ik zal u overeind houden met mijn heilrijke rechterhand.
Jesaja 41:10

Dat is een belofte waar je op mag bouwen. Ook als je niet altijd direct ziet hoe God Zijn beloftes gaat vervullen, kun je rusten in de overtuiging dat Hij het zal gaan doen. Je hoeft het zelf niet op te knappen. God staat garant.

God heeft daarbij een ongelimiteerde voorraadschuur waar Hij uit kan putten om in deze beloftes te voorzien. Wij zijn slechts mensen, maar God torent hoog boven ons uit en kan in al onze noden voorzien. Zolang de oceaan van Gods almacht niet opdroogt hoeven wij niet bang te zijn dat God de middelen niet heeft om ons te hulp te komen. Wij zijn Zijn oogappel en ondanks onze onvolmaaktheden is Zijn relatie met ons volledig gebouwd op Zijn liefde en bezorgdheid voor ons. Angst? Die klopt bij iedereen wel eens aan de deur, maar als je er goed over nadenkt, en je vasthoudt aan Zijn Woord kan het niet anders dan dat de bezorgdheid uit je hart weg zal vloeien. De Heer staat naast je en laat je niet vallen. Mensen, organisaties, geestelijke machten… niets kan zich meten met de kracht van God. Zolang het fundament van deze aarde vast staat mag je je aan God vasthouden. God die de aarde en alle planeten in haar baan houdt, die de zon iedere dag weer laat opgaan en de sterren aan de hemel laat schijnen, heeft beloofd jou dagelijks te steunen.

Hij is goed in staat Zijn Woord te vervullen, iets wat Hij voor ons gedaan heeft, en wat Hij ook na ons nog steeds zal doen.

Hij wordt het niet zat om voor Zijn kinderen te zorgen. Hij begrijpt onze zwakheden maar gaat onvermoeibaar verder met het vormen en kneden van ons karakter. Wij leven tenslotte niet alleen maar voor het heden van deze wereld, maar volgen Gods plan, een visie waarbij God het eindresultaat ziet dat Hij voor ogen heeft in onze hemelse toekomst. Zou Hij die de aarde heeft geschapen met een geweldig plan er uit frustratie mee ophouden? Wordt God moe van onze wankele stappen op het gebied van geloof?

Nee, nee en duizendmaal nee. Gods liefde is onbegrensd. Zijn gevoelens voor jou zijn echt. Gevoelens van zorg, warmte en begrip, de gevoelens van een Vader voor zijn kleine, onhandige kind.

God beveelt de storm, ook die stormen die in jou leven. Rijdt Hij niet op de vleugels van de wind? Maakt Hij de wolken niet tot Zijn wagen? Houdt Hij de oceaan niet in de holte van Zijn hand? Hoe zou Hij jou dan kunnen verlaten? Twijfel niet aan Zijn goedheid en trouwe aanwezigheid.

“O, Heer, dank U dat U mijn kracht bent. Mijn steun en mijn toeverlaat. Helpt U mij om te geloven in Uw woord en niet te twijfelen aan Uw beloftes. Helpt U mij om vasthoudend te zijn op die dagen dat ik Uw antwoorden niet direct zie of herken. Uw genade raakt nooit op zoals een aardse kruik leeg raakt. De voorraadkamer van Uw kracht kan door ons niet worden uitgeput, noch kunnen Uw vijanden deze vernietigen. Dank U dat ik bij U mag horen.“

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier