Strijden voor het geloof

Vliegen er vogels boven je hoofd? Daar kun je toch zeker niets aan doen? Maar je hoeft ze niet op je hoofd te laten landen en ze toestaan om een nest in je te haar te gaan bouwen. Zo is dat ook met de verleiding van het kwaad. We horen allemaal wel eens de verkeerde stemmen, maar daar kun je niets aan doen. Maar het wordt een heel ander verhaal als wij die verleiding toestaan om binnen te komen met alle onaangename gevolgen van dien.

Nadat we besloten hebben op God te vertrouwen en een stap van geloof te zetten verwachten we vaak dat de lucht nu altijd blauw zal zijn. Onbewust rekenen we er op dat er geen wolkje meer aan de lucht zal staan en dat we nu in kalmere wateren terecht zijn gekomen. En dan, als het dan toch opeens in ons leven gaat stormen kijken we ontzet en ontredderd om ons heen en vallen we haast van ons stokje van verbazing.

 

Maar als we met God wandelen is dit precies wat we moeten verwachten. Het duidelijkste teken van Zijn aanwezigheid is de reactie van onze tegenstander de duivel. Hoe groter de zegen is die de Heer op ons gaat uitstorten, des te zekerder het is dat we weerstand kunnen verwachten. Wat dat betreft kunnen we ons daar maar beter op voorbereiden, want dan zijn we niet verbaasd als we met tegenstand te maken krijgen, en als ons pad dan toch goed begaanbaar blijkt te zijn en we zonder kleerscheuren bij ons doel aankomen is de verrassing des te groter.

Laten we in dat licht ook eens nadenken over de betekenis van verzoeking. De verleiding is groot om te denken dat je door je overgave aan Jezus en Zijn reddende werk in je leven, nooit meer bezocht zult worden door duistere stemmen, zondige gedachten en egoïstische neigingen. Het tegendeel is echter waar. Zulke dingen komen nog steeds uit je innerlijk op en terwijl je gehoopt had dat die oude, zondige en ongelovige ‘ik’ morsdood was, blijkt die er toch nog steeds te zitten.” Op zulke momenten moet je goed beseffen dat de verleiding om iets verkeerds te doen niet van jezelf afkomstig is, maar dat die komt van de stem van de boze. We moeten dus leren om die stem te herkennen en er tegen te vechten. Geef de duivel geen plaats.

Naar een artikel van A.B. Simpson
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier