Straks…als wij bij God zijn

U wijst mij de weg naar het leven: In uw nabijheid is overvloedige vreugde, en voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde. (Psalm 16:11)

De hemel! Wat een pracht en heerlijkheid staan ons te wachten wanneer we in Jezus geloven. Het is fijn om af en toe aan de hemel te denken wanneer je tegen het leven opziet en er geen einde lijkt te komen aan die grauwe luchten en stromende regens. Deze Oppepper gaat dus over de hemel.

***

Hoe de hemel er precies uitziet weet ik niet, maar ik heb er wel vaak van gedroomd. Glooiende heuvels vol bloemen en velden van licht met onsterfelijke schoonheid; stromen van vreugde, rivieren met muziek en een paleis van eeuwige liefde. Maar toch zal alles in het niet vallen bij de wetenschap dat ik weer verenigd zal zijn met mijn geliefden met wie ik hier op aarde zoveel heb meegemaakt. Poorten gemaakt van zuivere parels? Een harp van puur goud? Nee, ik verlang naar het liefdevolle gezicht van mijn Heiland, naar mijn lieve ouders en mijn broertje dat zo jong gestorven is. Samen met hen zal ik zingen en danken en voor altijd gelukkig zijn. -Bob Taylor

De bekende wetenschapper Dr. Werner von Braun zei eens dat zijn geloof in het leven na de dood wel degelijk berustte op een wetenschappelijke benadering. “De wetenschap heeft aangetoond dat niets zomaar verdwijnt,” aldus Werner von Braun. “In de natuur gaat nooit iets verloren. Dingen worden alleen veranderd en omgezet in andere vormen. Als zelfs de kleinste en schijnbaar onbelangrijkste deeltjes van ons universum aan dit fundamentele principe onderhevig zijn, lijkt het mij dat God dit principe ook toepast op het meesterwerk van Zijn schepping: de mens.

Het Woord van God geeft altijd troost en Zijn stem in dat Woord geeft altijd hoop in tijden van tegenspoed en duisternis. Zo staat er geschreven: “het lijden van deze tijd staat niet in verhouding tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard.” *

Wat is die luister? Waar gaat dat over? Hier wordt verwezen naar het eeuwige, hemelse leven en als je daar eens goed over nadenkt kan dat helpen om je te sterken in de huidige strijd. Als je steeds met een schuin oog naar de hemel blijft kijken, terwijl je doorvecht op je levenspad geeft je dat kracht en vertrouwen. Dan realiseer je je maar al te goed dat wat je vandaag meemaakt maar tijdelijk is. De pijn en de strijd gaan voorbij. “Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog.” * Straks… als wij bij God zijn.

En daar is het prachtig. “God zal al onze tranen uitwissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw en geen jammerklacht. Geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.” *

Straks? Ja, want vandaag is er nog strijd. Vandaag zijn we nog gebonden aan tijd en kennen we nog pijn en verdriet en staan de tranen ons soms in de ogen. Maar dat duurt niet lang meer. Wat tijdgebonden was zal verdwijnen en de smart van het verleden zal wegsmelten in de heerlijkheid die voor ons klaarstaat.

Staat er niet geschreven: “De geringe last die wij tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister…* God heeft een plan en dat wordt tot in de kleinste details nauwkeurig uitgevoerd.
Hij loodst ons veilig door de storm naar de veilige haven die Hij voor ons heeft gebouwd.

Romeinen 8:18
1 Korinthiërs 13:12
Openbaring 21:4 2
Korinthiërs 4:17
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier