Op ieder moment en overal

Een zendeling was eens bezig met de vertaling van het Evangelie van Johannes in de taal van de stam die hij probeerde te bereiken. Maar welke vertaling moest hij kiezen voor het woord ‘vertrouwen’? De stam die hij probeerde te bereiken hield zich bezig met kannibalisme en niemand in die stam vertrouwde een ander. Maar toen zijn hulp binnenkwam, ook een lid van de kannibalenstam, kreeg de man een idee. “Wat doe ik?” vroeg hij zijn hulp. “Je zit op je stoel,” antwoordde de man. Toen ontspande de zendeling zich, leunde achterover en rustte met zijn hele gewicht op de stoel. “En wat doe ik nu?” vroeg hij. Toen antwoordde de man hem met een woord uit hun taal dat volledige overgave aangaf. En dat was het woord dat hij gebruikte voor zijn vertaling. Vertrouwen betekent dat wij ons volledig ontspannen en rusten in de armen van God.

Jezus zegt dat Hij altijd bij ons zal zijn, zelfs tot aan het einde van de tijd. Die woorden zouden ons moeten troosten, want waarom zouden wij bezorgd zijn als we weten dat Jezus persoonlijk naast ons staat?

 

Helaas maken we ons allemaal wel eens zorgen. Zoals de schrijver Mark Twain eens zei: “Ik heb in mijn leven vele verschrikkelijke dingen meegemaakt, maar de meeste daarvan zijn nooit gebeurd.” Het is dus de bedoeling dat wij niet met bezorgdheid naar dit leven kijken, naar alles wat er misschien kan gebeuren en wat ons wel of niet te wachten staat. Sterker nog, wij zouden eigenlijk met enthousiasme naar de toekomst moeten kijken, want wat er ook gebeurt, God gaat ons er bij helpen. God gaat het wonder doen en zal ons iedere dag opnieuw weer die steun geven die we zo hard nodig hebben. Hij heeft ons toch zeker ook in het verleden vol trouw en met liefde begeleid. Waarom zou Hij ons dan nu opeens laten vallen? Dezelfde Vader die vandaag voor ons zorgt, zorgt ook morgen voor ons. Ofwel beschermt Hij ons tegen de problemen, ofwel geeft Hij ons hemelse kracht zodat wij alles moedig en vol geloof kunnen dragen. Hudson Taylor schreef: “De Heer is mijn herder. Niet, Hij was mijn herder, of Hij wordt mijn herder, maar Hij is mijn Herder. Niet alleen op zondag, op kerstmis of op mijn verjaardag. Hij is de Herder op ieder moment, in elke situatie en waar ik me op deze aarde ook mag bevinden.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier