Keuze

Onze dagen, onze weken en onze levens worden gevormd door de beslissingen en de keuzes die wij maken. Het nemen van beslissingen is dan ook geen eenvoudige taak. Soms wordt het ons haast teveel. Als je weer voor een nieuwe beslissing staat kan deze Oppepper je misschien wel helpen.

God heeft ons de grootsheid van vrije keuze gegeven! Wij kunnen voor Hem kiezen, maar ook voor onszelf . God had ons zo kunnen maken dat wij automatisch van Hem zouden houden en altijd het goede zouden doen. Maar dan zouden wij niet meer zijn dan robots.

Zo wilde God het dus niet. Hij heeft ons geschapen met een vrije wil, als mensen die zelf kunnen kiezen en die er dus ook vrijwillig voor moeten besluiten om Hem lief te hebben en te dienen. Wij leven nu als het ware in het tijdperk van genade, een tijd waarin God ons de vrije keuze geeft om Hem, Zijn wegen en Zijn Woord wel of niet te volgen.

Een van de belangrijkste redenen dat wij hier op aarde zijn is dan ook dat wij leren om de juiste beslissingen te nemen. Dat begon al ten tijde van de Hof van Eden, maar wij worden er ook vandaag nog steeds mee geconfronteerd. Zo zit het leven nu eenmaal in elkaar. God wil ons leren hoe wij goede beslissingen kunnen nemen. Hoe wij de juiste paden moeten vinden en kunnen bewandelen en hoe wij Hem kunnen volgen zodat wij Zijn doel voor ons leven ontdekken.

Dat is niet altijd even makkelijk, maar het brengt ons er wel toe om Hem te zoeken en Hem om leiding te vragen, waardoor wij Hem weer beter leren kennen als de ware Vader die Hij is en die altijd naast ons staat.

God heeft ons in dit leven geplaatst om te leren. Om keuzes te maken. Wij kunnen kiezen voor het goede, maar ook voor het kwade. God zal ons vertellen wat goed is en wat slecht, maar dwingt ons uiteindelijk nergens toe. De keus is altijd aan ons en is ook onze verantwoordelijkheid. Wijzelf zijn altijd het gelukkigst geweest als we Gods weg kozen.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier