In de schaduw

 Onder de schaduw Zijner hand heeft Hij Mij bedekt; en Hij heeft Mij tot een zuiveren pijl gesteld, in Zijn pijlkoker heeft Hij Mij verborgen.
Jesaja 49:2

De teleurstellingen van het leven zijn verhulde liefdesafspraken.
Rev. C.Fox

In de schaduw? Willen we niet liever in het licht staan? Dat kan niet altijd. Soms is het daglicht te fel. Dan doet het pijn aan onze ogen en zijn wij niet in staat de fijne kleurschakeringen te onderscheiden of de neutrale tinten te waarderen. Het zijn de momenten waarop we in de schaduw van bijvoorbeeld de kamer van ziekte verblijven, of als we proberen onze weg te vinden door een zware wolk van verdriet die in het huis van rouw hangt; het geschaduwde leven waaruit het zonlicht is verdwenen.

Maar vrees toch niet. Dit is de schaduw van Gods hand. Hij leidt ons nog steeds en heeft kostbare levenslessen voor ons bereid. Vroeger had de fotograaf een donkere kamer nodig. Dat hoeft nu niet meer, maar het beeld is nog altijd sprekend: ‘De foto van Zijn liefdevolle gezicht moet ontwikkeld worden in de donkere kamer.’ Hij heeft je niet terzijde geschoven en is je niet vergeten, ook al verlang je zo intens naar het licht en naar verlichting. Elk van Zijn kinderen is een zuiveren pijl, verborgen in Zijn pijlkoker. Niemand van Zijn dierbare kinderen wordt weggegooid als iets zonder waarde, want God ziet schoonheid en kracht waar de mens slechts onvermogen en wanhoop ziet. God bewaart ons veilig in Zijn koker, tot het moment komt waarop Hij ons vastpakt en ons er op uit stuurt om Zijn naam ergens te verheerlijken.

O, vereenzaamde pelgrim, levend in de schaduw, bedenk toch eens hoe stevig de pijlkoker is verbonden met de krijger. Iedere pijl is altijd en direct binnen handbereik, klaar om afgeschoten te worden. De hemelse krijger bewaakt angstvallig iedere pijl die hij heeft, want hij kent de waarde.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier