Hij lijkt zo ver weg

Ik zocht en zocht, maar kon hem niet vinden.
Hooglied 3:1

Lijkt de Heer ver weg terwijl Hij eens toch zo dichtbij leek? Hoe kun je Hem weer vinden?
Trek je terug, denk eens goed na en wees eerlijk met jezelf. Waar was het dat je de aanwezigheid van Christus verloren bent? Als je dat weet, dan kan ik je direct de plaats vertellen waar je Hem weer kunt vinden.

Ben je Hem wellicht uit het oog verloren in de binnenkamer van je eigen hart? Je ging daar naar binnen om oplossingen te vinden voor je problemen, maar toen je daar zat zocht je Zijn stem niet, en ging je bij jezelf te rade. Een leeg glas wordt met water gevuld door het onder de kraan te houden totdat het vol is. Als je het gespannen heen en weer beweegt gaat het meeste water verloren. Zo gaat dat ook met gebed. Weiger in de binnenkamer te luisteren naar je eigen wijsheid, maar wacht stil op Zijn liefdevolle en geduldige stem.
Misschien ben je Zijn gezelschap niet kwijtgeraakt in de binnenkamer, maar gebeurde het in de rompslomp van je dagelijkse bezigheden. Was er wellicht een moment waarop je besloot dat je eigen weg beter was dan die van God en stond je jezelf toe dingen te doen waarvan je in je hart wist dat die God geen vreugde zouden schenken?

Het overkomt ons allemaal, maar ook dan is de weg terug eenvoudig. Draai je om en loop terug naar de weg van God. Je zult Hem op geen andere manier vinden dan door jouw persoonlijke zonde op te geven en de Heilige Geest toe te staan, Zijn heilige zoeklicht op de duistere plekken in je hart te laten stralen.
Wellicht heb je de Schrift verwaarloosd. Het licht dat uit de Bijbel straalt heeft niet kunnen schijnen op de akkers van je hart. Andere dingen leken belangrijker en je had geen tijd voor het Woord. Keer dan direct terug naar het Woord en open de Bijbel. Je vind God altijd in de Schrift. Daar spreekt Hij tot ons en Zijn Geest leeft in dat Woord. ”Het is de Geest die leven geeft, het lichamelijke op zichzelf heeft geen nut. Alles wat Ik u gezegd heb, is Geest en leven.” *
Dus als je je soms afvraagt waar Zijn beschermende vleugels gebleven zijn, ren dan terug naar het Woord en vul je hart met Zijn woorden.
Men zegt weleens dat als je iets bent kwijtgeraakt, je altijd moet zoeken op de plaats waar je het bent kwijtgeraakt. Dat klinkt logisch en eenvoudig, maar het is maar al te waar en geldt ook zeker voor onze relatie met God. Dus zoek Christus waar je Hem bent kwijtgeraakt. Hij is niet weggegaan, maar het probleem ligt altijd bij ons.

Naar een artikel van C.H. Spurgeon

  • Johannes 6:63
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier