Geen tijd meer

Jezus weet dat wij, als kwetsbare mensen ons behoorlijk veel zorgen kunnen maken. Dat is niet erg gezond, maar wel begrijpelijk in deze onstuimige en onstabiele wereld.

En als er naast dit aardse leven inderdaad niets anders is en we na onze dood verdwijnen in een groot gat dat gevuld is met niets, dan is er ook echt een goede reden om je druk te maken. Dan probeer je dat letterlijke einde maar het liefst zo ver mogelijk bij je bed vandaan te houden.

Als je niet genoeg geld hebt om je rekeningen te betalen en ziek bent en dat grote, duistere niets snel naderbij ziet komen, wie zou daar niet gestrest door raken?

Maar daarom kwam Jezus juist. Hij kwam om de pijn uit het leven weg te halen en ons te verlossen van de angst voor de dood. Want als je er goed over nadenkt wordt elke zorg die je hebt en elke situatie waar je je over opwindt in wezen ge•nspireerd door die knagende angst dat je niet veilig bent en dat je dat onvermijdelijke einde van je af moet zien te slaan.

Maar Jezus heeft iets heel anders gezegd. Hij leert ons dat het leven veel en veel verder gaat dan deze kortstondige, aardse leerschool. Stel je toch eens voor dat het leven na de lagere school op zou houden. Stel je een kind voor dat heeft leren lezen en schrijven, en de rekentafels op zijn duimpje kent. Hij weet wanneer de slag bij Nieuwpoort was en wie Amerika ontdekte. Maar dan opeens, na dat laatste jaar, is het voorbij. Opeens valt dat kind in dat grote zwarte gat en is het verdwenen. Zomaar weg, zonder reden en zonder hoop en is het verhaal uit.

Wat een onzin. Zou de Schepper zo met de school van het aardse leven omgaan?

Daarom is het belangrijk om een hemelse levensvisie te hebben. Dat geeft kracht voor iedere dag en helpt je om je elke dag weer ten volle in te zetten, hoe moeilijk de dagen soms ook mogen zijn. Het leven is veel meer dan ons lichamelijk welzijn en dat is een van de dingen waar Jezus ons heel graag van wil overtuigen.

Vandaag leven wij met tijd en hebben wij een aards en tijdelijk lichaam. Natuurlijk hebben wij lichamelijke noden, en moeten we onze rekeningen betalen, maar uiteindelijk is er veel meer en gaat het om iets heel anders. Alle aardse dingen zijn vergankelijk. De dingen die vandaag zo torenhoog boven ons uitsteken, problemen waar we geen oplossing voor kunnen bedenken, en zorgwekkende situaties, zijn morgen vergeten als een vluchtige droom na het ontwaken.

Want morgen zitten we op de vervolgschool. En daar heerst de tijd niet langer. Dat is de wereld waar Jezus nu al leeft en waar Hij op ons wacht.

“Waar mijn Vader woont, zijn vele huizen. Als dat niet zo was, zou Ik het u wel gezegd hebben. Ik ga er nu heen om alles voor u in orde te maken. Wanneer Ik daarmee klaar ben, kom Ik terug om u op te halen. Dan mag u voor altijd bij Mij zijn.” (Johannes 14:2)

Het Koninkrijk van God waar tijd niet langer bestaat en de jaren niet tellen is zo belangrijk en zo prachtig dat het de kracht heeft om ons te helpen boven onze dagelijkse bezorgdheid uit te stijgen en een leven te leiden met rust, vertrouwen en geloof.

En wie zegt dat dan? Niet de minister-president. Niet de slager om de hoek en ook niet de coach van het voetbalteam.

Deze belofte werd gegeven door de Vader zelf die van ons houdt. Hij zei: “Ik bedacht hoe heerlijk het zou zijn als Ik u als mijn eigen kinderen kon verzorgen. Ik was van plan u het mooiste ter wereld te geven. Ik verlangde ernaar dat u Mij ‘Vader’ zou noemen en Ik dacht dat u zich nooit meer van Mij zou afkeren.” Jeremia 3:19

Zo denkt God er over en dat is het plan. En met zo’n Vader naast ons mogen wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien.

“En hij zwoer bij Dien, Die leeft in alle eeuwigheid, Die den hemel geschapen heeft en hetgeen daarin is, en de aarde en hetgeen daarin is, en de zee en hetgeen daarin is, dat er geen tijd meer zal zijn.” (Openbaring 10:6 – Statenvertaling)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier