Eenheid van hart

-George Matheson

‘Vul de dalen op en vlak de heuvels af, maak de bochtige paden recht en zorg dat alle oneffenheden vlak worden gemaakt. Alle schepselen zullen de glorie van de Here zien.’ De Here heeft gesproken, zo zal het gebeuren.
-Jesaja 40:4,5

En wat is de glorie van de Here? Het is de bediening van liefde. Het is het vormen van een waarachtige eenheid die wordt gevormd door waarachtige liefde. We zitten niet te wachten op eenheid van opinies; maar op eenheid van harten. Wij zullen nooit allemaal precies hetzelfde over iets denken, maar daar gaat het ook niet om. Twee mensen kunnen naar dezelfde ster kijken, maar er een andere naam voor hebben. De een is sterrenkundige, de ander een schipper. In de ogen van de wetenschapper vertegenwoordigen de sterrenmassa’s andere werelden, voor de zeeman zijn het kleine kaarsjes in de lucht die hem de weg naar huis wijzen.

Wat doet het er toe? Kunnen we niet allemaal van dezelfde glorie genieten als we er niet precies op dezelfde manier over denken? Laten we elkaar de hand reiken over de boodschap voordat we een discussie aangaan over de boodschapper.

Er staan mensen aan de wal te redetwisten over het aantal golven in het water terwijl ze zich niet  realiseren dat er verderop in het water schipbreukelingen ronddrijven die in hun nood om hulp roepen. Zij hebben hun handen in smeekbede omhoog geheven en hebben geen antwoord gekregen, behalve de echo van hun eigen geroep. Zo mogen wij toch niet zijn? Roepen die mensen in het water tevergeefs? Moeten zij wachten totdat die mensen aan de wal klaar zijn met het tellen van de golven die hen verzwelgen? Moeten zij in de storm staan bibberen terwijl er ruzie wordt gemaakt over de juiste naam van de reddingsboot? Wat doet het er toe hoe de reddingsboot heet, zolang we er maar in geloven?

Kom mee naar het wrak, broeders en zusters. Kom mee naar de zielen die hun kompas kwijt zijn, naar de levens die stuurloos zijn geworden, naar harten met gescheurde zeilen. De details interesseren hen niet. Zelfs de engel die met Jakob worstelde had geen naam. We zien niet alles op dezelfde manier, maar we kunnen samen de glorie van de Heer laten zien, en zo zullen we samen een kerk vormen van verenigde medelevenden. Samen zullen we het aangezicht van de Meester aanschouwen, samen raken we de littekens van de spijkers aan. Spoedig zullen we Hem zien zoals Hij is.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier