Een nieuw project.

Een oude timmerman stond op het punt om met vervroegd pensioen te gaan. Hij vertelde zijn baas dat hij genoeg bij elkaar gespaard had en nog lekker van het leven wilde gaan genieten. Hij hield het nu voor gezien. Zijn baas vond het reuze jammer, want de man was een eersteklas timmerman, en vroeg hem als speciale gunst om nog één laatste klus voor hem op te knappen. Kon hij nog één keer een buitenhuisje bouwen?

De timmerman stemde er in toe, maar had er eigenlijk geen zin in en stopte zijn hart dan ook niet in het werk. Hij deed zijn werk met de Franse slag, gebruikte slecht materiaal en klungelde maar wat aan.

Toen het werk klaar was kwam de baas kijken naar het buitenhuisje en stopte hem de huissleutel in de hand. “Dit huis is voor jou,” zei de baas. “Het is mijn afscheidsgeschenk aan jou voor al die jaren dat je voor me gewerkt hebt!”

De timmerman stond als aan de grond genageld. Wat had hij nou gedaan? Als hij geweten had dat hij voor zijn eigen huisje bezig was had hij het heel anders aangepakt…

Zo bouwen wij soms ook aan onze levens. We houden het voor gezien. Dan werken wij ook met de Franse slag en gebruiken we materiaal waar je eigenlijk niets aan hebt. En opeens realiseren we ons dat wij moeten leven in het huis dat we zelf gebouwd hebben. Elke dag timmeren we aan ons huis. Onze houding en onze keuzes bepalen waar we morgen zullen wonen. Het is dus raadzaam om verstandig te bouwen.
Auteur onbekend

Laten wij nooit ophouden met goed doen, want na verloop van tijd zullen wij de zegen ervan oogsten, als wij het tenminste niet opgeven.
-Galaten 6:9

 

Een nieuw idee. Leuk. Enthousiast beginnen we eraan, maar soms zien we na verloop van tijd hoeveel dat van ons gaat vragen en houden we er maar liever mee op. Daar hadden we niet op gerekend. Nee, dat kost teveel. Een goed begin is het halve werk, maar als het werk niet wordt doorgezet en wordt afgemaakt is er helemaal niets bereikt.

Alles wat de moeite waard is heeft zo zijn prijs en dat geldt zeker voor onze geestelijke groei. Het gaat er bij God niet zozeer om of je alles wel volmaakt voor elkaar hebt. Het gaat Hem vooral om je houding. Hoe de zaken ervoor staan in je hart.

Heb je visie? Wil je vooruitgang boeken? En maak je er ernst mee om te groeien als mens? Tijd die je door je vingers laat glijden is voor altijd verloren en komt nooit meer terug. God verwacht niet van je dat je grote dingen bewerkstelligt, maar Hij vraagt wel van je dat je getrouw bent met de kleine dingen. Gewone, dagelijkse dingen die moeten gebeuren en dat je die doet met je hart.

En als God ziet dat je getrouw bent in de kleine dingen, kan Hij je ook vertrouwen met grotere dingen. Dat is eigenlijk het verhaal van iedereen die echt iets betekend heeft voor het Koninkrijk van God. Dat waren in het begin meestal maar eenvoudige mensen. Mensen zoals jij of ik. Maar ze hadden visie en geloof. Ze hielden vol en lieten zich niet kisten door tegenspoed. Ze lieten zich niet afleiden door de duizenden stemmetjes die schreeuwden dat alles zinloos was en dat het er toch niet toe deed. Als je zo in het leven staat zijn de mogelijkheden eigenlijk onbegrensd. God vraagt van ons dat wij ons met ons hart inzetten en getrouw zijn met het werk dat voor ons ligt, hoe klein en onbenullig het misschien ook lijkt.

Gebed: Heer, helpt U ons om nooit te vergeten dat U het werk van geloof in ons begonnen bent en dat U het ook zult beëindigen. Daarom vraag ik U om mij te helpen om met visie in het leven te staan en doorzettingsvermogen te hebben als iker even geen gat meer in zie. Helpt U mij om hetgeen ik moet doen met mijn hele hart te doen, zodat mijn werk en mijn leven stralen en een getuigenis zijn van mijn geloof in U.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier