Betrouwbaarder dan uiterlijke tekens

Maar de duif vond nog nergens een plekje om te gaan zitten en vloog naar Noach terug. Want de hele aarde stond nog onder water. Noach stak zijn hand uit en nam de duif weer terug in de boot… s Avonds kwam de duif terug met een vers olijfblad in de snavel.
Genesis 8:9-11

Soms lijkt God zich te verschuilen achter een wolk van ontmoediging en onze gebeden lijken bestemd voor dovemansoren. Toch is Hij nooit ver weg en rusten Zijn ogen op iedere stap die we zetten. Maar God weet het altijd beter. Hij weet bijvoorbeeld precies wanneer het, in het belang van onze geestelijke groei, beter is om ons een teken van aanmoediging te onthouden, en wanneer hij ons zo’n teken moet geven. God wil dat we leren om Hem te allen tijde te vertrouwen.

Durven wij er op te vertrouwen dat Hij zich met onze situatie bezighoudt ook als alle uiterlijke tekenen voor onze voorspoed niet te zien zijn?

 

Hij is er altijd en weet dat Zijn schijnbare afwezigheid op dit moment goed voor ons is. God wil dat wij beseffen dat Zijn woord; Zijn belofte van trouw aan ons, wezenlijker en betrouwbaarder is dan een uiterlijk teken van Zijn aanwezigheid dat wij met onze vleselijke zintuigen kunnen waarnemen. Gelukkig doet Hij dat vaak, maar niet altijd. Wanneer Hij ons zichtbare bewijzen van Zijn liefde en zorg zendt waarderen wij die des te meer nadat wij Hem ook zonder die tekens en bewijzen hebben vertrouwd.

En als je er heel eerlijk naar kijkt zul je zien dat juist de mensen die bereid zijn Hem te vertrouwen zonder enig ander bewijs dan Zijn woord, altijd het grootste aantal bewijzen van zijn liefde en aanwezigheid lijken te ontvangen.

Geen antwoord op je gebeden? Hou vol, maar hou vol met een houding van geloof en vertrouwen. Dat je nog geen antwoord gezien hebt betekent geenszins dat je gebeden niet verhoord worden. God registreert ieder gebed dat met een oprecht hart naar Hem wordt uitgesproken maar schrijft daar vaak met Zijn hemelse pen onder: “Mijn tijd is nog niet gekomen.” God heeft een vastgestelde tijd en een vastgesteld doel, en Hij die precies weet wat de grenzen van ons kunnen zijn, bepaalt met grote nauwkeurigheid de tijd van onze bevrijding.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier