Maandag 27 december 2021

Er is een verhaal van een heilige oude man die er op stond dat het enige 0pschrift op zijn graf het woord “bewaard” zou zijn. Dit woord bevatte de hele geschiedenis van zijn leven. Bewaard, behouden en veilig. In een van de psalmen wordt dit idee nog duidelijker uiteengezet. In Psalm 121 lezen we:
Hij zal ervoor zorgen dat je niets overkomt. Je Beschermer slaapt nooit.
Net als je schaduw is de Heer altijd heel dicht bij je. Hij zal je altijd beschermen.
Tegen elk kwaad zal de Heer je beschermen. Hij bewaart je leven, waar je ook bent, waar je ook gaat, nu en voor altijd.
Nu we op de drempel van het nieuwe jaar staan mogen we ons vasthouden aan die heerlijke waarheid. God is met ons aan het begin, halverwege en ook aan het einde van 2022. Hij zorgt voor ons tot in de eeuwigheid.

Deze week nieuw op de site
Een zware last
Niemand in de hemel?
De poort van het Nieuwe Jaar

     Spreuk van de week
Veranker jezelf aan de troon van God, en maak het touw dan steeds korter.

     Om over na te denken
     Alles op mijn heuvel zal voor hen zijn, en het zal goed met hen gaan. Ik zal op tijd regen geven, heerlijk zachte regenbuien in de regentijd.  
Ezechiël  34:26

God geeft vruchtbare regen op Zijn tijd. Ga je op dit moment door een periode van grote droogte? Dat is dan ook de tijd waarop God je zal gaan zegenen met vruchtbare regen. Is de lucht boven jouw leven met donkere wolken gevuld? Dan kun je heerlijke, zachte buien verwachten. Hij heeft beloofd dat Hij zegenrijke regenbuien zal geven. Het woord bui staat in het meervoud en betekent dat Hij allerlei soorten zegeningen zal sturen, zegeningen die altijd samenwerken als schakels in een gouden ketting, bedoeld om onze levens te verrijken. Kijk dus vandaag nog omhoog naar die machtige hemel, o verzwakte, uitgedroogde plant, en open je bladeren en bloemen voor een hemelse stortvloed.
-Spurgeon.

Uw sterkte zal gelijk uw dagen zijn.
Deuteronomium 33:25

     Dat is grappig
Na de doop van zijn broertje in de kerk zat Jaap de hele weg naar huis op de achterbank van de auto te snikken. Zijn vader vroeg hem wel drie keer wat er mis was en uiteindelijk antwoordde het kereltje: “Die predikant zei dat hij graag wilde dat mijn broertje en ik in een christelijk gezin opgroeien, maar ik wil het liefst bij jullie blijven.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier