Kleine stappen

 Als de oogsttijd is gekomen
Sta jij dan klaar om de velden in te gaan,
de Herder daar te volgen
en voor het koninkrijk te staan?

 Het werk is simpel,
eerlijk en oprecht en zonder veel kabaal.
Het zijn geen grote dingen
want de liefde spreekt met stille taal

 Juist de kleine dingen worden hemels groot
wanneer de Geest ze inspireert.
Het zit hem vaak in al die kleine stappen
waarmee je God het beste eert.

Het kan voor ons als kinderen van God best wel eens een verleiding zijn om onszelf te vergelijken met de een of andere topchristen. Zo kennen we allemaal wel iemand die de hele wereld afreist, overal kerken opzet en dan ook nog eens twintig boeken op zijn naam heeft staan om ons mee op het rechte pad te houden. Vanzelfsprekend is daar niets mis mee, alleen moeten wij ons er niet mee vergelijken. Doen we dat wel, dan is het vrijwel zeker dat de deur naar de ontmoediging direct open zwaait, want vergeleken bij zulke mensen ziet ons leven er maar grijs en grauw uit. Dan vergeten we ook dat God wel degelijk een plan heeft voor ons leven en ons precies daar plaatst waar we op onze unieke manier kunnen stralen voor het Koninkrijk. De volgende getuigenis is daar een goed voorbeeld van.

Als medewerkster van de supermarkt probeer ik zo goed als ik kan om God te dienen. Het is niet veel wat ik kan doen. Ik zit niet op het missieveld en het meest van de tijd moet ik vakken vullen of zit ik achter de kassa. Niet echt een leven om een boek over te schrijven. Soms, als ik ontmoedigd ben, spreekt de Heer tot mijn hart en dan voel ik Zijn warme liefde die me lijkt toe te roepen dat Hij toch echt blij met me is omdat ik van Hem houd en voor anderen bid. En dat doe ik. Ik houd oprecht van God en ik bid iedere dag voor iedereen die in mijn gedachten komt. Vaak probeer ik de klanten te inspireren met een klein woord over de hemel of laat ik ze op een andere manier zien dat ik bij Jezus hoor. Dat is niet altijd even makkelijk en de Heer waarschuwde mij al vanaf het begin dat niet iedereen het zal ontvangen, maar dat er altijd iemand zal zijn die het juist nodig heeft.

En zo kwam het dat ik voelde dat de Heer van mij vroeg om met Jeff over God te praten. Jeff werkte nog maar pas bij de supermarkt. Hij was net in de twintig en verdiende zo nu en dan wat bij door voor de winkelwagentjes te zorgen.

“Met Jeff praten?” stamelde ik tegen God. “Maar ik ken hem niet eens.”

Maar als God eenmaal gesproken heeft laat het je niet meer los en toen ik tijdens de pauze het keukentje van de supermarkt in stapte en daar niemand anders zat dan Jeff wist ik dat God me aan het helpen was. Ik schraapte mijn keel en vroeg hem hoe het ging en al snel raakten we in gesprek. Toen vertelde ik hem over God.

“Jeff…” begon ik aarzelend, “God zei me je te vertellen dat Hij heel veel van je houdt, dat Hij een plan voor je leven heeft en dat je niet altijd alleen zult zijn.”

Hij bloosde en stamelde toen: “Bent u soms helderziende of zo?”

“Nee,” lachte ik. “Maar ik hou van Jezus en de Heilige Geest leeft in mij. Hij zei me dat ik je deze dingen moest vertellen”.

Hij schudde zijn hoofd en was diep geraakt. Toen zei hij nog: “Niemand heeft dat ooit eerder tegen mij gezegd.”

Toen was het moment voorbij. De baas kwam binnen en de atmosfeer was direct anders. Maar een paar weken later kwam ik Jeff weer tegen. Hij was opgewonden en vertelde me zijn verhaal: “Mijn leven is niet meer hetzelfde geweest sinds u die dingen tegen me zei. Ik lees nu de bijbel en ben begonnen met bidden. Mijn ouders zeiden zelfs: ‘Jeff, wat is er met jou aan de hand? Je bent anders.’ Ik vertelde hen dat een dame op het werk tegen me zei dat God van me houdt en sindsdien is er iets met me gebeurd. Het is net alsof u een deurtje hebt geopend dat ik nooit eerder gezien had.”

Toen zei hij iets dat me ontroerde en toen begreep ik dat ik die dag echt Gods stem had gehoord. Hij zei: “Voordat u met me sprak, dacht ik er over na om misschien maar zelfmoord te plegen. Maar er is echt iets in me veranderd.”

Als ik die dag niet had geluisterd en God niet had gehoorzaamd, wat zou er dan misschien met Jeff zijn gebeurd? Gelukkig hoef ik die vraag niet te beantwoorden.

***

Zo heeft God Zijn helpers altijd klaar staan, vaak op de meest onverwachte momenten. De vrouw uit de supermarkt voelde zich geen grote Christen, maar God zoekt geen grote Christenen. Hij zoekt naar mensen die Hem liefhebben en hun kleine lichtje willen laten schijnen, precies op die plaats waar ze leven.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier