Geef al uw zorgen over aan God

In het Grieks staat er zoiets als: “Slinger al uw zorgen op Hem.” Wie van ons heeft niet af en toe een periode van bezorgdheid meegemaakt? En toch is het maken van zorgen iets wat Jezus ons ten zeerste afraadt. Sterker nog, Hij biedt ons in het Woord van God een waar wondermiddel:

Gelukkig is de mens die in zijn wandeling niet luistert naar de raad van slechte mensen, die niet blijft stilstaan op de weg van de zondaars en vermijdt te zitten bij hen die met God spotten. Integendeel, het is voor hem een vreugde te doen wat de Here van hem vraagt; dag en nacht is hij bezig met Zijn woord. Hij lijkt op een boom die staat aan de oever van een beek. Wanneer het jaargetijde ervoor aanbreekt, draagt hij volop vrucht en zijn bladeren verwelken niet. Alles wat deze mens onderneemt is een succes.…Want de Here leidt de wegen van Zijn volgelingen, terwijl de weg van de goddelozen rechtstreeks naar de afgrond voert. (Psalm 1)

Natuurlijk maken we ons allemaal zorgen, en toch… wat als wij wisten dat Jezus in de kamer naast ons voor ons aan het werk was en alles voor ons aan het regelen was. Dan zouden wij toch zeker met een gerust hart op de bank gaan zitten en vol

vertrouwen wachten op het moment dat Hij de kamer weer uit zou komen en ons met een grote glimlach zou vertellen: “Alles is geregeld.” Maar dat doet Hij. De Bijbel leert ons dat Hij voortdurend voor ons aan het bidden is.Wij hoeven ons geen zorgen te maken! Niet in een jaar van droogte, en niet in een tijd van geestelijke duisternis. Gaat het om geestelijke hulp, of om onze lichamelijke noden; over voedsel of kleding, of over wat wij moeten zeggen of doen?

De Heer zei: “Maak u geen zorgen over de dag van morgen.” En Paulus zegt er ook nog bij: “Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles.” En Petrus voegt daar nog aan toe: “Begin er zelfs niet aan u zorgen te maken.”
Piekeren en zorgen maken is daarom verboden gebied in de bijbel. Makkelijker gezegd dan gedaan… Maar toch kun je het voorkomen. Neem tijd met de Heer en leer hoe je al je zorgen op Hem kunt slingeren. Hij zorgt altijd voor je!
Gezegend de mens die nergens over piekert.

Naar een artikel van Aphra White

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier