Zijn opdracht

U hebt vast wel gehoord van Jezus van Nazareth, de man aan wie God de Heilige Geest en grote kracht gaf. Hij trok het land door en deed heel veel goeds. Hij genas alle mensen die in de macht van de duivel leefden, want God was met Hem. -Handelingen 10:38

Heel lang geleden was er eens een Timmerman die zijn gereedschap terzijde legde, Zijn werkplaats uitliep, Zijn moeder vaarwel kuste en meer dan 100 kilometer naar de rivier de Jordaan liep, waar hij gedoopt werd door Zijn neef Johannes.

Die doop werd gekenmerkt door drie merkwaardige gebeurtenissen: de hemel ging open, de Heilige Geest landde op Hem als een duif en de stem van God sprak: “U bent Mijn geliefde Zoon. U verheugt Mijn hart.”

Op dit plechtige, heilige moment werd Jezus gezalfd voor Zijn openbare bediening met dit drievoudige teken. Jezus trok daarna de woestijn in om een beproeving te ondergaan en de prins van deze wereld te verslaan. Veertig dagen later kwam Hij als overwinnaar tevoorschijn, in de kracht van de Heilige Geest en koos als persoonlijke lijfspreuk: “Waar hij maar kwam deed Hij goede dingen.” Het was Zijn zendingsopdracht om alle dingen mooi te maken.

In het vers hier bovenaan verschijnt twee keer het woord “God”. Het staat aan het begin en aan het einde van het vers, als twee bergen die op wacht staan met vruchtbare velden er tussen en geurige bloemen die het werk waren van Hem die overal goede dingen deed.

In het oorspronkelijke Grieks staat eigenlijk: “Waar Hij maar ging maakte Hij alle dingen mooi.” God is de God van de schoonheid; overal in de natuur zien we Zijn vingerafdrukken. Jezus, de zoon van een maagd liep in de voetsporen van Zijn Vader God. Hij maakte de dingen ook intens en onsterfelijk mooi! Hij maakte niet zomaar mooie dingen, nee, de gedachte hier is, dat Hij alle bestaande dingen mooier maakte met een blijvende schoonheid. Hij maakte ze zoals ze behoorden te zijn; want in een wereld van voltooide dingen zou er geen ruimte zijn voor creatieve schoonheid. Hij herschiep de wereld die Hij vond, en was zeer tevreden met het werk dat Hij deed. Hij vroeg niets meer dan wat Hij vond te kunnen veranderen in goddelijke schoonheid.

Hij stelde zich tevreden met een klein, provinciaal en onbelangrijk stadje om in te leven, waar de mensen over spotten en geringschattend vroegen: “Kan er iets goeds uit Nazareth komen?” Maar Hij ging uit van dit verachtelijke Palestijnse stadje en leefde Zijn lijfspreuk na. Hij maakte van dat stadje de belangrijkste plaats aller tijden.

Het was de zalving van de Geest die Jezus overal waar Hij kwam de kracht gaf iets goeds te doen.

Als wij geen geestelijke kracht bezitten van de Heilige Geest kunnen wij de duivel niet verslaan, de mensen niet redden en hun levens niet verfraaien met de schoonheid van God.

De zalving van de Heilige Geest geeft geestelijke kracht, de boodschap van God, de kracht om goed te doen in de wereld.

Uit een oud radioprogramma met Dr. John Matthews

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier