Weerspiegelingen

Uitspraken

Wanneer ik genade ervaar, komt Christus binnen…. Christus in jou, de hoop op de heerlijkheid! Jarenlang heb ik deze waarheid gemist. Ik geloofde alle andere voorzetsels: Christus voor mij, Christus met mij, Christus vóór mij… Maar ik begreep niet dat Christus ook daadwerkelijk in mij was. Dat kwam niet omdat daar niets over in de Bijbel staat. Paulus verwijst 216 keer naar de inwoning van Christus in ons menselijk hart. Johannes noemt zijn aanwezigheid 26 keer. Geen enkele andere religie of filosofie kan zo’n bewering maken. Geen enkele andere beweging impliceert de levende aanwezigheid van de stichter in zijn volgelingen. Mohammed woont niet in de moslims. Boeddha woont niet in boeddhisten. Het mysterie en tegelijkertijd, het wonder van het christendom wordt samengevat in Colossenzen 1:27: ‘Dit is het geheim: dat Christus in u leeft. Hij is uw hoop op Gods heerlijkheid.’

***

Het hart van een vrouw zou zo diep verankerd en verborgen moeten zijn in God dat een man Hem moet zoeken om haar te vinden.

***

Geloof is niet de overtuiging dat God zal doen wat jij wilt dat er gebeurt. Het is de overtuiging dat God zal doen wat juist is.

***

Vergeving is het ontgrendelen van de deur om iemand te bevrijden en dan te beseffen dat je zelf de gevangene was!

***

Als God een koelkast had, dan zou jouw foto er met zo’n magneetje aan hangen. Als Hij een portemonnee had, zou jouw foto er in zitten en zou Hij die steeds weer aan alle engelen laten zien. God is diegene die je elke lente weer bloemen stuurt en iedere morgen een nieuwe zonsopgang… Heb je er nog twijfels over? Vergeet het maar. In één woord, God is gek op je.

***

Jouw geboorte was geen ongeluk. Je kwam dan ook niet van de lopende band afgerold en je bent geen vergissing. Je bent doelbewust gepland, specifiek uitgerust met gaven en talenten, en liefdevol op deze aarde geplaatst door de Meester.

***

God houdt van je zoals je bent, maar Hij weigert om je zo te laten. Hij heeft een plan en wil het beeld van Zijn zoon Jezus in je naar voren brengen.

***

Om het orkest te leiden, moet je het publiek de rug toekeren.

***

Ik kies voor zachtmoedigheid…. Er is niets waardevols dat door geweld kan worden gewonnen. Ik kies ervoor om voorzichtig te zijn. Als ik mijn stem verhef, zou het alleen mogen zijn om Gods eer te bezingen. Als ik mijn vuisten samenknijp zou het alleen mogen zijn om te bidden. Als ik eisen stel, mag ik die alleen aan mijzelf stellen.

***

Heb toch niet zulke hoge verwachtingen van dit aardse leven. Dit is toch zeker de Hemel niet? Verwacht dan ook niet dat het er hier altijd hemels toe zal gaan.

***

Hij zag je toen je in de rivier van het leven werd geworpen terwijl je daar niet om gevraagd had. Hij zag die keren dat je teleurgesteld of zelfs verraden werd door mensen die beweerden van je te houden. Hij zag het toen en Hij ziet het nog steeds. Dat zieke lichaam van je en dat hart dat alsmaar zwakker lijkt te worden… het is Hem bekend. Hij zag je die keer in je eigen tuin van Gethsémané, die wrede plaats met die knoestige bomen en slapende vrienden, en Hij ziet je ook iedere keer als je weer eens in die put van je eigen mislukkingen staart. Telkens weer staat Hij naast je en verzekert Hij je dat je niet alleen bent. Jezus zou nog liever voor jou naar de hel gaan dan naar de hemel zonder jou.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier