Vraag het Mij

Voor Mij is niets onmogelijk.
-Genesis 18:14

God wil graag dat wij Hem om het onmogelijke vragen! Hij kan tenslotte dingen die de mens niet kan. Anders zou Hij God niet zijn. Daarom heeft Hij gebed een van de wetten van het leven gemaakt. “Als je Mij vraagt … zal ik het doen.” Deze uitnodigende belofte van de Heer betekent dat Hij voor ons zal doen wat wij niet voor onszelf of voor anderen kunnen doen. Tenminste, als wij Hem er om vragen. Wat een geweldig voorrecht, maar geloven we dat wel echt en maken we wel genoeg gebruik van dit ontzettend grote voorrecht?

Iemand heeft honderd jaar geleden al eens gezegd: “Wij zijn de eeuwige jeugd van het Christendom kwijtgeraakt en zijn uitgegroeid tot die kille, berekenende volwassenheid. Het is maar zelden dat wij bidden voor buitengewone dingen, dingen die buiten onze grenzen vallen, glorievolle dingen. We bidden vaak zonder de overtuiging dat er echts iets gerealiseerd kan worden voor de dingen waar wij geen raad mee weten. En toch houden we onszelf voor dat we vertrouwen op die oneindige Vader.”

De vleselijke, natuurlijke mens wil direct resultaat zien en probeert alles te berekenen. In onze relatie met God is echter geen plaats voor berekeningen. Onze eigen berekeningen en overwegingen zetten hoegenaamd geen zoden aan de dijk. Die zaak waar we zo over inzitten en waar we geen oplossing voor kunnen vinden, hoe bidden we daarover? Vol zorgen, of met dankzegging?

Een gebed vol zorgen staat het antwoord van begin af aan in de weg.

Een gebed vol vreugde krijgt resultaten. Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles en vraag God wat u nodig hebt, dankbaar voor alles wat Hij doet. – Filippenzen 4:6

God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen. Dat blijkt uit de kracht die in ons werkt.
– Efeziërs 3:20-21

Hoe meer we afgesneden zijn van de hulp van mensen, des te groter de claim die we kunnen leggen op de hulp van Boven. Als iets onmogelijk is kunnen we er gerust op zijn dat we bij Hem kunnen aankloppen voor verlossing.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier