Verloren tijd?

Ik zal de jaren vergelden die de sprinkhaan heeft afgegeten -Joel 2:25

Heb jij geworsteld met een verdriet waar je maar niet overheen lijkt te komen? Komen de gedachten op je afstormen als een zwerm sprinkhanen die de zon verduisteren op klaarlichte dag?

Dan heb je in je wanhoop misschien geroepen: “De zon komt nooit meer terug!”

Maar lees de woorden waarin Hij heeft beloofd: “Ik zal de jaren vergelden die de sprinkhaan, de kever en de kruidworm en de rups heeft afgegeten.” Wat een troost zit er in deze woorden.

Keer je tot Hem, als je in zo’n parket zit, keer je tot Degene die je bent vergeten toen alles nog goed ging. Hij staat altijd op je te wachten. Ook als Hij je misschien niet de aardse goederen teruggeeft waar je zoveel waarde aan hechtte, bedenk dan dat Hij je de jaren zal teruggeven die je bent kwijtgeraakt, en dat alles nog veel beter zal worden.

De jaren die de sprinkhaan heeft opgegeten kunnen ook de tijd betekenen die je verspild hebt met het najagen van pleziertjes en zelfverheerlijking. We hebben dat allemaal van tijd tot tijd wel eens geprobeerd! Geen wonder dat de velden braak liggen! Kan God die jaren echt teruggeven?

Reken maar van ja. Hij deed het bijvoorbeeld voor Naomi in de Bijbel, en Hij doet het ook voor jou en mij. God kan het doen!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier