Rustplaats

U hebt zelf gezien wat Ik met de Egyptenaren gedaan heb en hoe Ik u op arendsvleugels gedragen en u bij Mij gebracht heb.
– Exodus 19:4

Wat zijn we vaak ontdaan geweest over het soort gebeurtenissen die ons totaal uit ons evenwicht haalden en ons weghaalden van huis en haard en vriendenkring; we stonden verbaasd over de genadeloze machten die ons uit onze warme, veilige hoek naar onzekere oorden slingerden, zodat het leek alsof de grond onder onze voeten weggemaaid was. En toch… naderhand hebben we begrepen dat iedere ervaring een teken van Gods liefde voor ons was, een vervulling van Zijn hogere wil voor ons leven. Wat er ook gebeurde, we voelden Zijn troostende armen om ons heen en hoorden Zijn geruststellende stemgeluid. We werden niet vermoeid maar kwamen er achter dat we op sterke vleugels rustten die ons meevoerden naar hemelse oorden. Wat een wonder wanneer God ons naar een rustplaats brengt en we ontdekken dat we daar persoonlijk naast Hem mogen rusten!
Henry W. Frost

***

Een goede relatie moet worden opgebouwd. Het kost tijd om elkaar te leren kennen en onze relatie met God is geen uitzondering op de regel. De Bijbel staat volt met vergelijkingen die ons helpen om te begrijpen dat God echt een persoonlijke relatie met ons zoekt. Met ieder van zijn kinderen, maar in het bijzonder met jou. Wellicht ken je de spreuk: “God houdt van jou alsof je de enige mens op de wereld was.” Jezus wordt in de Bijbel afgeschilderd als de bruidegom en wij, de mensen die hem liefhebben, als de bruid. Een relatie kan niet intiemer dan de relatie van een getrouwd stel, en om zo’n intieme relatie te doen slagen is een intiem samenzijn nodig. Door je op gezette tijden af te zonderen met degene die je liefhebt ga je die persoon ook werkelijk leren kennen en onze relatie met God werkt volgens hetzelfde principe. Als wij alleen met God zijn leren we hem op een andere manier kennen dan samen met anderen. Om werkelijk in Jezus te groeien zoals de rank in de wijnstok in Johannes 15 is het absoluut nodig om direct en intiem met Hem verbonden te zijn. Door zo stevig vast te zitten aan de wijnstok zijn we niet alleen direct verbonden met het leven gevende sap dat door de wijnstok uit de grond wordt getrokken, maar staan we ook in directe verbinding met alle andere ranken. Zonder die stille tijd met God kunnen wij onze noden niet echt aan en zullen wij het overvloedige leven dat Jezus ons beloofd heeft, niet echt kennen.
Vrij vertaald uit www.gotquestions.org

Als alles tegen zit en het lijkt alsof je dag uit elkaar valt is er toch een hele eenvoudige oplossing: “Trek je terug bij God, rust in Zijn armen en wacht rustig af.” Iets dergelijks kunnen wij ook lezen in Klaagliederen 3:28, waar staat:

“Hij kan rustig in eenzaamheid zitten en zwijgen als God dat van hem vraagt.”

Als het leven soms zwaar is en je voelt je bedrukt, zoek dan samen met God de stilte op. Buig je hoofd in gebed en laat je vragen en twijfels even achterwege. Rust bij God en vertrouw er op dat de soep, met Zijn hulp, niet zo heet gegeten wordt.
Maar eerlijk is eerlijk, de meesten onder ons weten eigenlijk niet goed hoe die stilte precies moet worden binnengegaan. Wij zijn gespannen en gejaagd en het binnengaan van de stilte klinkt niet echt aanlokkelijk. We willen iets doen en graag de controle houden over ons leven.

Wat betekent dat eigenlijk, wachten op God? Het betekent zoveel als gaan zitten, je mond houden en luisteren naar wat God te zeggen heeft. Je kunt daarbij je Bijbel lezen of bidden, maar bovenal ben je stil en luister je naar God.

Als wij Gods stem willen horen en de vrede en hoop willen ervaren waar de Bijbel het voortdurend over heeft, dan moeten wij ons met Hem alleen terugtrekken. Wij moeten de stilte binnengaan, anders kunnen wij Zijn stem niet horen.
Jezus kon het niet duidelijker zeggen in Mattheüs 6 toen hij zei:

“Als u bidt, ga dan uw kamer in, doe de deur achter u dicht en bid tot uw Vader in het verborgene. En uw Vader, die ziet wat er in het verborgene gebeurt, zal u belonen.”

Daar is niets moeilijks aan. Je moet alleen binnengaan en dan verschuift de focus van jou en jouw problemen naar God en Zijn oplossingen. Ook hier kunnen wij dat boek Klaagliederen weer op naslaan.

“De Here is wonderbaarlijk goed voor hen die op Hem wachten, voor wie naar Hem zoeken. Het is goed rustig te vertrouwen en te wachten op de hulp van de Here.” (Klaagliederen 3:25, 26)

Wat je situatie ook mag zijn en waar je ook mee worstelt, voor God maakt het niet uit. Het antwoord is telkens weer hetzelfde: “Zoek Mijn aangezicht. Ik ben bij je.”
Rick Warren

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier