Rusten in God

Wat kun je doen als je onder je lasten lijkt te bezwijken? Eigenlijk kun je dan niets meer doen. Je eigen kracht is je niet meer tot steun. Maar als je kunt leunen op de schouders van een dierbare vriend vind je rust. Je leunt vol vertrouwen en komt tot rust. Dit is wat God voor ons wil. “Kom tot Mij…allen die vermoeid zijn…Ik geef rust.”

Op zulke momenten is Gods boodschap aan ons niet: “Wees sterk en heb goede moed.” Want God weet dat onze kracht is uitgeput. Hij weet dat onze moed ons in de schoenen is gezonken. Op dat moment is Zijn boodschap aan ons: “Wees stil…want Ik ben uw God!”

***

Toen Hudson Tayler de bekende zendeling naar China op sterven lag was al zijn kracht uit hem weggevloeid. Hij zei tegen een vriend: “Er is niets meer wat ik kan doen. Alles is me teveel. Ik kan slechts als een klein kind tegen de borst van mijn vader liggen en mij koesteren in Zijn liefdevolle aanwezigheid.”

***

Als het leven ons te zwaar wordt moeten we niet proberen om ons zelf door de jungle van de problemen heen te slaan. God heeft een andere oplossing. Hij zegt: “Wees stil. Kom tot rust bij Mij.” Hij geeft je wat je nodig hebt en leidt je naar de stille wateren waar je weer kracht kunt opdoen.

God kan niets met ons doen als we ons niet overgeven. Zo kwam ik eens in een museum waar ik de prachtige viool van de wereldberoemde violist Paganini zag hangen. Wat glom dat mooie instrument! Ik kon de muziek in mijn gedachten al bijna horen.
Maar er was geen muziek. De viool hing weggeborgen in een glazen vitrine en werd alleen door de schoonmaker aangeraakt als die hem afstofte. De meester had geen kans om er op te spelen. Zo gaat het er niet om hoeveel je hebt, hoeveel talenten, hoeveel geld of pracht; maar het gaat erom hoeveel God van je heeft.

De Bijbel vermaant ons dat wij ons aan God moeten overgeven. “Ik zeg u daarom, broeders, dat u zich helemaal aan God moet wijden. Temeer omdat Hij u al Zijn liefdevolle goedheid aanbiedt. Laat uw lichaam een levend offer zijn; heilig, zodat het een vreugde voor God is. Als u zich bedenkt wat Hij voor u heeft gedaan, is dat toch niet teveel gevraagd?” (Romeinen 12:1)

***

Wat is er kostbaar in Gods ogen? Als mensen denken we vaak in termen van rijkdom of bezit. Maar daar gaat het God niet om. Het gaat God om mensen. Dat is wat Hij kostbaar noemt. God gaat zelfs zover dat Hij ons ‘heiligen’ noemt. Wij voelen ons geen heiligen, want wij weten maar al te goed hoe vaak we het verkeerde doen, maar wij zijn heiligen door onze afhankelijkheid aan God. Doordat wij op Hem vertrouwen zegt Hij in de Bijbel: “In wie ik een welbehagen heb.”

***

God maakt dingen uit niets. Dat is mooi, zeg je. Maar Hij doet nog iets veel beters dan iets uit niets maken. Hij verandert een zondaar in een heilige. -Sören Kierkegaard.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier