Er was eens een koning die nergens plezier in had. O, wat was die man ontevreden. Niets kon hem behagen. Daar moest iets aan gedaan worden. Hij besloot zijn wijze mannen om raad te vragen. Hoe kon hij een gelukkig mens worden? De wijze mannen dachten er lang over na en tenslotte hadden ze het antwoord. “De enige oplossing, zo zeiden ze, is dat u dag en nacht het hemd gaat dragen van een van uw onderdanen die echt gelukkig is. Als u dat doet zult ook u zeker gelukkig worden.”
Terstond zond de koning zijn dienaren naar alle windstreken van zijn koninkrijk om iemand te vinden die volkomen gelukkig was en die hem zijn hemd kon geven. Maar na maanden gezocht te hebben kwamen de dienaren weer naar het hof zonder hemd.
De koning was diep teleurgesteld. “Heb je dan niemand gevonden die echt gelukkig was?” vroeg de koning ontsteld.
“Jawel Sire,” antwoordde een van de dienaren. “Er was een man die echt volkomen gelukkig was!” “En waarom heb je zijn hemd dan niet meegenomen?” vroeg de koning boos.
“Omdat, Sire,” zei de man verlegen, “die man zo arm was dat hij geen hemd bezat!”

Laten wij onze ogen richten op de dingen die er uiteindelijk echt toe doen. Dingen die opbouwen. Die niet vergaan en die het leven zin geven. Dingen zoals liefde, hoop en geloof. In een materiële wereld hebben we bepaalde dingen zeker nodig, maar als puntje bij paaltje komt zijn die dingen waardeloos. Ze kunnen ons niet verlossen van ziekte, angst en dood. Iedereen zal dat snel beamen en toch… toch is het zo makkelijk om meegesleept te worden in de jacht op meer vergankelijk geluk. Alleen Jezus kan echter een mensenhart volledig vervullen en tot rust brengen.

Hij is het echte antwoord voor onze zoekende harten. Maar zolang je je heil in deze wereld met haar aardse geneugten zoekt, zul je gespannen blijven rondzwerven op de eenzame vlakten van dit bestaan, steeds weer op zoek naar iets nieuws om de diepe innerlijke leegte en dat knagende gevoel van onrust op te vullen.Paulus zei in de Bijbel: ‘ Zeg tegen de mensen dat zij niet moeten vertrouwen op hun geld, dat slechts een twijfelachtige zekerheid geeft, maar dat zij moeten vertrouwen op de levende God, Die ons van alles geeft om ervan te genieten.’ (1 Timotheüs 6:17) Als God je zegent met rijkdom en materiële weelde, stel er je vertrouwen niet in.
Vertrouw op de levende God die dit leven juist wil gebruiken om ons te leren hoe geweldig het is om te leven in gemeenschap met Hem.

Heer, helpt U ons om de liefde voorop te stellen en niet verward te raken in de strijd om onze schuren op te vullen met meer dan we nodig hebben. Heer, wij buigen ons voor U neer en vragen U om ons het belang te leren van nederigheid, van vriendschap met U. Geeft U ons honger naar Uw Geest en naar de dingen die U belangrijk vindt. Alle zichtbare dingen zijn tijdelijk, maar de dingen die nu nog niet zichtbaar zijn, zullen eeuwig blijven. (2 Corinthiërs 4:18)

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier