Gedachten over geloof

Leid Mijn volk over de Jordaan het beloofde land binnen. -Jozua 1:2 (Het Boek)

God spreekt hier in de tegenwoordige tijd. Het gaat niet over iets dat Hij in de toekomst zal doen, het gaat over iets dat Hij op datzelfde moment doet. Zo spreekt het geloof altijd. Zo geeft God altijd. Zo komt Hij ook jou tegemoet, vandaag, op dit moment. Dit is de test van geloof.

Als je ergens op wacht, er op hoopt, er naar uitkijkt, geloof je nog niet echt. Misschien hoop je er oprecht op, maar dan is het nog niet hetzelfde als geloof, want: “Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien.” (Hebreeën 11:1) Het gaat allemaal over de tegenwoordige tijd. “Wat je in het gebed ook vraagt, je krijgt het als je gelooft dat je het al hebt.” (Markus 11:24, Het Boek)

Zijn we al op dat moment aangekomen? Hebben wij God ontmoet in Zijn eeuwige NU?

– AB Simpson

Echt geloof rekent er op dat God het doet, en gelooft voordat het iets gezien heeft. Van nature willen we eerst het bewijs zien dat ons verzoek is ingewilligd, voordat we kunnen geloven, maar als we in geloof verder gaan, hebben we geen ander bewijs nodig dan het Woord van God, Zijn beloften. Hij heeft al gesproken en naar ons geloof zal het ons worden gegeven. Wij zullen zien omdat we hebben geloofd, en dit geloof ondersteunt ons tijdens de grootste beproevingen, als alles tegengesteld lijkt te zijn aan Gods Woord.

De psalmschrijver zegt: “Gelukkig wist ik zeker dat de goedheid van de Here mij zou redden.” (Psalm 27:13, Het Boek) Hij zag nog geen antwoord van de Heer op zijn gebeden, maar hij wist zeker dat de Heer hem hielp en daarom gaf hij het niet op. Als wij het soort geloof hebben dat wezenlijk gelooft dat het zal zien, zal dat ons zekerheid geven en dan worden we niet ontmoedigd. Dan lachen we om onmogelijkheden en kijken we vol opwinding toe hoe God een weg voor ons baant door de Rode Zee, wanneer er menselijkerwijs geen uitweg is. In zulke omstandigheden van zware beproeving groeit ons geloof en wordt het sterker.

Heb jij op God gewacht, mijn beste, al die lange nachten en zware dagen en begin je soms te denken dat God je vergeten is? Hef dan je vermoeide hoofd op en begin Hem direct te prijzen, want de verlossing is op dit moment onderweg.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier