Een wereld van kleur

Kleur? Daar houdt iedereen van. Kijk eens naar de hemel, als de zon na een lange dag onder gaat. De lucht verandert in een grote lichtshow met alle kleuren van de regenboog. Stralende luchten, gefilterd door grillige wolken met zilveren randen die langzaam voorbij schuiven tegen een rood vlammende achtergrond.

Een sceptisch mens zou zich kunnen afvragen wat het doel is van die schoonheid. Je kunt haar niet aanraken of omhelzen. Je kunt haar niet voor een mooi prijsje verkopen zodat je je huur kunt betalen. Wat heb je er dan aan? Dat antwoord wordt gevonden in Gods liefde voor schoonheid. Er is geen enkele andere reden voor de pracht van de zonsondergang, dan het feit dat God van schoonheid houdt. God houdt van kleuren en schildert er Zijn schepping mee. Nu al op aarde, maar dat komt pas ten volle tot uiting in de hemel, Gods meesterwerk geschapen voor Zijn kinderen.
Charles Goff

Ik denk dat er in de hemel zowel fysieke schoonheid te vinden is als geestelijke. Wat een grootsheid kunnen wij verwachten in de hemel, een plaats die voor ons is bestemd en gemaakt werd door mijn Vader. Hij beroerde de zee met Zijn scheppende hand en de zee was blauw. Hij raakte het gras en het gebladerte aan en zie… het was groen. Hij schilderde de zonsondergang en de lucht straalde oranje. Kleuren hebben Gods voorliefde en ik stel me zo voor dat alle mogelijke kleuren verzameld zijn voor Zijn troon.
-T. DeWitt Telmage.

In een boekje over de gebeden van kinderen schrijft een jongetje: “Lieve God, ik had nooit gedacht dat je paars kon mengen met oranje. Toen ik dat probeerde in de tekenles werd het een grote kliederboel. Maar toen ik Uw zonsondergang van gisteravond zag, wist ik opeens dat paars en oranje heel goed samengaan. Wat was dat mooi God.”

Is kleur belangrijk? Zelfs de wetenschap heeft het belang van kleur uitgebreid onderzocht en bewezen. Zo speelt kleur bijvoorbeeld een belangrijke rol bij onze gezondheid. Studies hebben aangetoond dat mensen die elke dag rondstappen in een grauwe wereld, waar kleur nauwelijks aanwezig is, snel depressief worden en vaak zonder hoop door het leven gaan. Waarom trekt iedereen naar buiten op de eerste lentedag en waarom staan de mensen enthousiast te fotograferen als de herfst de bomen heeft veranderd in ware kunstwerken? Kleuren doen heel veel voor onze emotionele gesteldheid en zijn een therapie voor vermoeide geesten. Zou de hemel dan zwart/wit zijn? Daar geloof ik niets van.
-Auteur onbekend

De passagiers die met de Engelse vliegmaatschappij British Airways vlogen hadden veel last van luchtziekte. Hoe kwam dat toch? Iemand opperde dat ze het interieur van de vliegtuigen misschien wat vrolijker moesten aankleden en er frisse kleuren moesten aanbrengen. Dit idee werd uitgeprobeerd. De cabines werden veranderd. Waar ze eerst een ziekelijke gele uitstraling hadden, werden ze bekleed met zachtblauwe hemelse tinten. Het resultaat? Bijna niemand werd nog luchtziek.

Kleur maakt alles anders en is een van Gods grootste geschenken aan deze wereld.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier