God heeft ons lief met een volmaakte liefde

Uit: Daily Might – Nummer 1

Moeilijk hoor, een beschrijving te geven van Gods liefde. Woorden en uitdrukkingen van mensen schieten tekort. Gods liefde is verbazingwekkend, opmerkelijk! Je zou haast zeggen ongelooflijk, maar dat is niet zo want we hebben die liefde zelf in actie gezien en zelf ervaren en dus kunnen we geloven.
God houdt niet van ons om wat we zijn, of wie we zijn, of om de dingen die we gedaan hebben. Hij houdt niet eens van ons omdat wij van Hem houden. Hij houdt simpelweg van ons omdat Hij van ons houdt! Hij heeft ons geschapen. Hij weet alles van ons af, en kent zelfs de duistere kantjes. Toch houdt Hij zoveel van ons!

Als de mensen toch eens een voorstelling hadden van de omvang van de liefde die de Heer heeft, hoe onvoorwaardelijk, hoe onmetelijk, diep, uitgebreid en oneindig die is, dan zouden een heleboel problemen opgelost worden. Dan zouden ze bevrijding van angst en zorgen en schuldgevoelens hebben.
Als we ons veilig voelen in Zijn liefde, dan weten we dat Hij alles zal laten meewerken ten goede, omdat Hij ieder detail in Zijn hand heeft, en ons leven met Zijn liefde omringt.
Wat is het naar wanneer de mensen niet beseffen of geloven hoeveel God van hen houdt. Dan missen ze die geweldige kracht en de troost en de vrede die ze zouden kunnen krijgen en dan zouden ze een hele andere kijk op het leven hebben. Als iedereen toch eens in Zijn liefde zou kunnen geloven, en Hem op geloof zou aannemen, wat zou de wereld er dan anders uitzien.

 

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier