Zakkenroller

Na een bijbelstudie vroeg een man of hij mocht vertellen hoe hij tot het geloof was gekomen. Natuurlijk wilde iedereen er graag over horen!

“Ik was geen goede man. Een dief was ik, een zakkenroller, maar uiteindelijk heeft het me tot het geloof geleid,” zei hij. “Op zekere dag zag ik een man voor me lopen op straat met iets diks in zijn zak. Ik dacht dat het beslist een goed gevulde beurs moest zijn. Na korte tijd had ik de buit te pakken en liep ik tevreden naar huis om mijn nieuwe schat te onderzoeken. Maar toen ik thuis kwam zag ik tot mijn ontzetting dat het een bijbel was. Ik gooide het ding in woede in een hoek en probeerde er niet meer aan te denken.

Toch was ik nieuwsgierig naar wat er nu eigenlijk in dat boek stond geschreven. Dus uiteindelijk raapte ik het boek op en begon er in te lezen. Ik was verrast door wat ik las en nu ben ik een gelovig mens. En dat dankzij deze bijbel.” Terwijl hij het zei zwaaide hij met een zwart lederen bijbeltje.

“Laat me dat eens zien,” zei een oude man die geïnteresseerd had geluisterd. Toen hij het bijbeltje aan een nader onderzoek onderworpen had zei hij geroerd: “Dit was mijn bijbeltje. Ik was die man van wie de bijbel stal. Hier, mijn naam staat er nog in!”

De man keek er naar en tranen sprongen in zijn ogen. “Wat een wonder.”

Jezus zei: “Mijn Woorden zijn leven.”

Het Woord van God is niet zomaar wat tekst op een bladzijde. Het is de kracht van God.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier