Maandag 29 juli 2024

Gebed

O, Heer Jezus! Wat ben ik dankbaar voor Uw Woord. Ik zal er in lezen en er in studeren. Ik wil er in graven en er over nadenken om zo meer van U te vinden en over u te leren.

* U, Immanuel bent de geur van deze goddelijke vaas vol met kostbare zalf.
* U bent het prachtige juweel dat schittert in dit goddelijke kabinet.
* U bent de levensboom die in het midden van deze goddelijke tuin staat.
* U bent de Oceaan die allen die putten uit deze goddelijke bron verlossing brengt, verkwikt en voedt.

De Bijbel is Uw boek en gaat helemaal over U. Wilt U mij leren om Uw Woord niet te lezen als louter geschiedenis, niet te benaderen als een wetenschappelijke verhandeling, maar als het boek dat het wezenlijk is: Het boek van Uw liefde voor ons mensen met de Openbaring van Christus, die ons de eeuwige redding brengt.

Vrees niet, Ik ben bij u, o verlies niet de moed
Ik ben uw God, die u altijd behoedt
Ik geef u de kracht, Ik houd u in stand
Met Mijn genadige, almachtige hand
Wanneer Ik u roep om door diepe wateren te waden
Zullen de rivieren van droefheid u niet overladen

Vertaling van “How firm a foundation.”  door John Rippon 1787

In de smerige goot, in de straat van de stad lag een druppel water; stil en bevuild met de viezigheid van de straat. Maar ergens ver weg, in de hoogte van de hemel, zag een lieflijke zonnestraal hem en had medelijden met de verloren druppel die al zijn kristallen schoonheid verloren had. De zonnestraal vloog naar de donkere goot, kuste de vuile druppel en gaf hem nieuwe, vreemde hoop. Al snel voelde de druppel nieuwe kracht en werd rustig in de hoogte getild door een impuls die hij niet kon weerstaan. Hoger en hoger, en kilometer na kilometer werd de druppel omhoog gestuwd en kwam uiteindelijk op een bergtop terecht, verheerlijkt als pure, maagdelijk witte sneeuwvlok die straalde met de heilige schoonheid van de hemel.

Je begrijpt de gelijkenis. Zo liggen menselijke zielen in de zonden van de aarde in de goot. Zo stromen Christus’ liefde en genade naar hen toe om hen aan te raken in hun laagheid. Nieuwe verlangens ontspringen, verlangens naar heiligheid, honger en dorst naar God. Ze heffen hun ogen op naar de heuvels. De goddelijke Geest trekt hen omhoog. Uiteindelijk betreden ze het leven van Christus in de hemelse zaligheid en zitten ze met Christus in heerlijkheid, gewassen in het bloed van het Lam en witter dan de zuiverste sneeuw.

Uit: Glimpses through the Window of Life

Deze week nieuw op de site

Tijdens zijn studententijd, op reis naar Hamburg, ontmoette de Duitse filosoof Moses Mendelssohn een rijke zakenman die een mooie, lieve dochter had. Mendelssohn kon zijn ogen niet van haar afhouden en werd hopeloos verliefd op het meisje. Er was echter een probleem. Mendelssohn had een bochel en zag er vreselijk uit.
Lees hier verder

“Kijk naar de lelies, hoe zij groeien; Zij zwoegen niet, en zij spinnen niet; En ik zeg u, dat zelfs Salomo, in al zijn glorie, niet gekleed was als een van deze.” En wat bedoelt Jezus als Hij zegt: “Wie van u kan door zijn zorgen ook maar één el aan zijn lengte toevoegen?”
Lees hier verder

Spreuk van de week

Ik kies voor zachtmoedigheid… Niets wordt gewonnen met geweld. Als ik mijn stem verhef, moge dat alleen in lof zijn. Als ik mijn vuist bal, moge dat alleen in gebed zijn. Als ik een eis stel, moge dat dan alleen op mezelf van betrekking zijn.
Max Lucado

Als volledig geluk hier op aarde te vinden zou zijn, zou de hemel de hemel niet meer zijn.
Samuel Rutherford

Het geloof is geen pil die je neemt, maar een spier die je gebruikt. En om genade te ontvangen hoeven we alleen maar van haar gever te houden.
Onbekend

Om over na te denken

Johannes lag bij het avondmaal aan Jezus’ boezem. Die plaats vormt nog steeds een kussen voor het hoofd van de vermoeide, liefhebbende discipel van de Heer. Er is geen echte rust voor de ziel, behalve in Jezus. Waar dan kan de mens die van Jezus houdt leunen met zijn zonden en zorgen, met zijn vermoeidheid en gebrek? Er is een plaats en dat is op de boezem van zijn Heer. Dit is de plaats van rust, geloof en liefde. En er is ook voor jou plaats te midden van die ontelbare mensen die daarheen vluchten voor troost, veiligheid en rust. Ga er naar toe en leun met je last, je verdriet en je zonde op de plaats waar ook de geliefde discipel zich neervlijde en dan zul je de gelukzaligheid beseffen van de eenheid, het vertrouwen en de genegenheid die Jezus heeft voor allen die Hij liefheeft.

Uit: “The loving and the loved,” Octavius Winslow 1864

O, welk hart kan zich voorstellen, of welke tong kan ook maar beginnen met uitdrukking te geven aan de vreugde en heerlijkheid die God voor Zijn volk in de komende wereld heeft gereserveerd, wanneer Hij hen zal vragen om Zijn eigen vreugde binnen te gaan. O, wat een dag zal dat worden, wanneer Hij Zelf ons eeuwige licht en heerlijkheid zal zijn! Dan zullen we het licht van het leven hebben, van de heerlijkheid die onze huidige gedachten ver te boven gaat! Kom, kom in geloof naar de Zoon van God en rust in de schoot van Zijn eeuwige Liefde. Het is als een zoet, zacht bed dat je zal verrukken en verkwikken. Hier is een beek gevuld met hemelse wijn, of liever nog, een zee van grenzeloze gelukzaligheid. Drink ervan, baad je ziel in Zijn genoegens en aanwezigheid en roep de heerlijkheden, de volheid, de lof van de sterke Jehova aan te midden van al je leegheid, zwakheid en onvolkomenheden. De vreugde stroomt je hart binnen en maakt je vruchtbaar, gehoorzaam en aangenaam voor je God en Vader en de Zoon van Zijn liefde.

Uit: Letters from Anne Dutton on Spiritual Subjects

Uit het archief van Spurgeon

Sluit je ogen eens en laat je gedachten afdwalen naar die vreselijke processie door de straten van Jeruzalem, langs het ruwe plaveisel en de stoffige bergweg van de Via Dolorosa. Zie je de wenende vrouwen die om Hem rouwen? Hoe kan het toch dat Jezus bereid is om als gevangene naar Golgotha geleid te worden? Kijk nou toch eens… Ze trappen naar Hem en gooien Hem op de grond. Ze slaan dat vervloekte ijzer door Zijn handen en voeten. Ze hijsen Hem aan een kruis de hoogte in en laten hem daar hangen als een naakt schouwspel van spot en schande, bespot door mensen en betreurd door engelen. Hoe kan het dat de Heer der heerlijkheid, die alle werelden heeft gemaakt en de sterren als lampen heeft uitgehangen, daar nu bloedt en sterft?

Hij gaf Zichzelf voor ons.

Kun je de stromende fonteinen van de wonden in zijn handen en voeten zien? Kun je Zijn lijdensweg volgen die op de diepe lijnen op Zijn voorhoofd staat afgetekend en die langs Zijn uitgemergelde gestel trekt? Nee, je kunt het verdriet van zijn ziel niet echt zien. Niemand kan het zien. Zijn lijdensweg was te verschrikkelijk voor jou en mij om die te kennen. Het leek wel alsof de hele hel werd geleegd en werd uitgestort in de schoot van de Zoon van God. Alle ellende van alle eeuwen kwam daar op Hem samen. Waarom toch liet Hij Zijn hoofd zakken in de dood en werd Hij in een kil graf gelegd?

Hij gaf Zichzelf voor ons en opende drie dagen later voor jou en mij de hemelpoort. Dat is mijn God, en dat is jouw God.

Daily Light

De Bijbel is een boek dat niet zozeer een beroep doet op ons intellect, maar op onze genegenheid, ons geweten en onze wil.

God heeft Zijn Woord aan ons gegeven, niet voor ons vermaak, maar voor onze opvoeding – om ons duidelijk te maken wat Hij van ons verlangt.

Het is:

* De gids van de reiziger als hij door het doolhof van deze wereld reist.
* De kaart van de zeeman als hij de zee van het leven bevaart.

Daarom is, telkens als we de Bijbel openslaan, de allerbelangrijkste overweging die ieder van ons zich moet voorhouden:

* “Wat kan ik hier vandaag uit leren?”
* “Welke invloed heeft de passage die nu voor mij staat op mijn huidige situatie?”
* “Welke waarschuwing, welke bemoediging, welke informatie?”

Om mij te leiden in het beheer van mijn zaken, om mij te leiden bij het regelen van mijn huiselijke en sociale aangelegenheden, en om een nauwere omgang met God te bevorderen?

Niets anders zal…

* ons beschermen tegen de verontreinigingen van deze wereld,
* ons bevrijden van de verleidingen van Satan,
* zo’n doeltreffend geneesmiddel tegen zonde zijn.

     Uit een artikel van Arthur Pink

Klik hier vooreen korte Bijbelstudie uit Daily Light

Uit de schatkist van het verleden

Eens, in een toespraak voor een grote menigte hield de evangelist Dwight Moody een lege fles omhoog en vroeg: “Hoe krijg ik de lucht uit de fles?”

Iemand riep zelfverzekerd: “Makkelijk. Zuig hem eruit met een pomp!”

Moody antwoordde: “Dat lukt niet, want dat zou een vacuüm creëren en dan versplintert het glas.”

Na talloze andere suggesties glimlachte Moody, pakte een kan water en vulde de fles. “Zo,” zei hij, ”alle lucht is nu verwijderd.” Vervolgens legde hij uit dat overwinning in het christelijke leven niet wordt bereikt door hier en daar een zonde weg te zuigen. Dat lukt alleen door je lege hart volledig op te laten vullen met de Heilige Geest.

Een glimlach …

 

Een vrouw droomde eens een droom die haar leven veranderde en haar hielp om in de armen van Jezus te rusten en zich niet langer zoveel zorgen te maken. Ze droomde dat ze in een prachtig landschap stond met mensen om haar heen die vrolijk lachten. Maar daar, recht voor haar, opende zich een smalle, steile en ruige weg die bergopwaarts leidde langs een diep ravijn. Dat zag er niet aangenaam uit, want de weg was bezaaid met distels en doornen. Maar toen hoorde ze een stem die tegen haar zei: “Dit is de weg die je moet gaan.” Ze kromp ineen en weigerde beslist. Ze zei: “Geen mensenvoet kan daar lopen zonder pijn en zonder te bloeden. Ik sterf nog liever dan die weg op te gaan.” Maar de stem zei zacht doch beslist: “Toch is dat het pad dat voor jou is uitgestippeld.” Ze slikte en besloot toch maar te gehoorzamen.

Met twee stappen kwam ze bij het pad met de eerste doornen aan, maar toen ze haar voet wilde neerzetten, kwam er een kleine jongen als een engel voor haar staan en veranderde hij het pad voor haar voeten en verdwenen de distels en doornen. En zo bleef het kleine engeltje bij haar en nooit stapte de vrouw op een distel of voelde ze de pijn. Toch maakte het jongetje het pad maar met een stap tegelijk schoon. Na verloop van tijd draaide de vrouw zich om, om te zien hoe ver ze al gekomen was en daar achter haar stond de Verlosser. Ze zag Hem naar de jongen wijzen om hem te vertellen waar hij precies ruimte voor haar voet moest vrijmaken.

Wat een zaligheid om op geloof te mogen lopen.

Dat is grappig

Tijdens een operatie na een hartaanval krijgt een vrouw van zestig een visioen. God staat naast haar aan de rand van haar bed en glimlacht naar haar. “Ga ik dood?” vraagt ze angstig. “Nee hoor,” zegt God vriendelijk. “Je hebt nog 30 jaar te leven.”

“Dertig jaar … geweldig.”

Nu ze weet dat ze nog 30 jaar heeft om naar uit te kijken, besluit ze er meteen het beste van te maken. Omdat ze toch al in het ziekenhuis ligt besluit ze het ijzer te smeden terwijl het heet is. Ze krijgt borstimplantaten, liposuctie, een buikwandcorrectie, haartransplantaties en collageeninjecties in haar lippen. Ze ziet er werkelijk geweldig uit. En dan komt de dag dat ze het ziekenhuis uit mag. Vol zelfvertrouwen steekt ze de straat over maar helaas wordt ze aangereden door een automobilist die met zijn telefoon bezig was en ze komt te overlijden.

In de hemel ziet ze God en zegt ze boos: “Wat zullen we nou krijgen? U zei dat ik nog 30 jaar te leven had.”

“Dat is waar,” zegt God. “Ik had al het gevoel dat er iets niet pluis was.”

“Wat is er dan gebeurd?” vraagt ze.

God haalt zijn schouders op en zegt: “Ik herkende je niet.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier